HCSC duwt Amstelveen in verlenging naar derde klasse

Na twee seizoenen in de zaterdag tweede klasse moet Amstelveen Heemraad het volgend seizoen weer proberen in de derde klasse. De ploeg van Laurens ten Heuvel ging direct in de eerste ronde van de nacompetitie ten onder. In de verlenging sloeg HCSC toe: 1-3.

Door verschillende oorzaken ontbrak een groot deel van de basisspelers voor deze belangrijke wedstrijd. Wel was doelman Alex Sacca vanuit Ibiza ingevlogen om zijn ploeg te helpen in de nacompetitie. Amstelveen begon voortvarend en zag een zeer behoudend HCSC hopen op een counter. De bezoekers uit Den Helder kwamen na ruim een half uur spelen verrassend aan de leiding. Van grote afstand schoot Mario Post de bal over Sacca heen en zijn inzet ging via onderkant kant lat de goal in: 0-1.

In de jacht op de gelijkmaker zocht Amstelveen na rust direct de aanval. De druk op het doel van HCSC werd opgevoerd en een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Door een handsbal van Encho Margaritha kreeg Amstelveen een strafschop, die door Maarten Zwaan schoot onberispelijk werd binnen geschoten: 1-1.

Negen minuten later had Amstelveen op voorsprong moeten komen. Gelvio Esajas zette zijn tegenstander opzij en schoot snoeihard op de paal. Uit de rebound trof ook Tim Steij het houtwerk. Het slotakkoord was bijna voor HCSC, maar Sacca hield zijn ploeg met twee wereldreddingen op de been.

Er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar te krijgen. Deze verlenging begon desastreus voor de thuisploeg. In de eerste de beste aanval ging Jordi Nuijens een combinatie aan en kwam alleen voor Sacca, die hij met een snelle voetbeweging kansloos liet. Bovendien stond de paal opnieuw een Amstelveense treffer (kopbal Joost Heij) in de weg. Drie minuten voor het eind van de verlenging viel de beslissing. Niet goed opletten achterin gaf Nuijens de gelegenheid om er simpel 1-3 van te maken.

Na afloop was er een complete ontgoocheling bij Amstelveen. De ploeg van Laurens ten Heuvel mag zijn wonden likken en zich voorbereiden op een terugkeer in de derde klasse. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.