Hecht collectief JOS Watergraafsmeer verplettert HSC ’21

JOS Watergraafsmeer heeft opnieuw drie punten behaald. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij HSC ’21 met 1-5.

De lange reis richting Haaksbergen viel de bezoekers overduidelijk zwaar, want de ploeg van Cor ten Bosch kwam bepaald niet scherp het veld op. De club kwam binnen een kwartier op achterstand, maar ging daarna steeds beter voetballen. Revellinio Slijters bracht JOS Watergraafsmeer op gelijke hoogte, terwijl Hanne Hagary zelfs voor een voorsprong zorgde.

Door de twee treffers van de bezoekers kwamen de kwetsbaarheden van HSC ’21 behoorlijk aan het licht. JOS Watergraafsmeer speelde juist een stuk brutaler en zorgde voor gevaar in de voorhoede. De gastheer hoopte de tussenstand te houden tot de rust, maar ook dat lukte niet. Sjoerd Gerritse schoot een vrije trap van meer dan 30 meter over de keeper heen: 1-3.

De Amsterdamse vereniging kwam in de tweede helft met vertrouwen uit de kleedkamer en hield de vorm dan ook vast. Jorik Hollewand zorgde na een uur spelen via een hoekschop voor de vierde treffer, waarna Nigel Hardenberg de laatste treffer van de wedstrijd maakte. Hardenberg dribbelde van grote afstand richting het doel en maakte het zelf af, waardoor JOS Watergraafsmeer met een ruime zege naar huis ging.

Ten Bosch prees zijn ploeg na de wedstrijd vooral om het collectief. “We hebben een prachtige teamprestatie geleverd waar we trots op mogen zijn. Ik vind dat we het heel goed hebben gedaan en uitstekend spel hebben afgeleverd.” Door de overwinning staat de club tweede in de Derde Divisie. “Maar we krijgen het dit seizoen heus lastig in wedstrijden. We moeten van dit resultaat genieten en met beide benen op de grond blijven staan.” Volgend weekend speelt JOS Watergraafsmeer op het eigen complex tegen Hercules.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)