Heino Braspenning stapt per direct op als hoofdsponsor van De Dijk

Heino Braspenning is per direct opgestapt als hoofdsponsor van De Dijk. “Ik ben teleurgesteld en gekwetst. Ik ga ook niet meer maar de club.” De spelers zijn vanmiddag per e-mail op de hoogte gesteld van het vertrek van de hoofdsponsor.

Braspenning wilde niet in detail treden over zijn directe opstappen. “Mijn vertrek is definitief. Ik zeg de voetballerij voorlopig vaarwel. Diverse ego’s binnen de club staan mij in de weg.” Braspenning wilde verder geen namen noemen.

Hij was met diverse bedrijven actief als sponsor binnen de club. “Ik heb het tien jaar gedaan. Ik zal mijn verplichtingen naar de club en de spelers tot het eind van het seizoen keurig nakomen, maar mij zullen ze er niet meer zien. Het is klaar.”

Eerder vandaag had Braspenning een gesprek met voorzitter Ton Langelaar om hem zijn opstappen bekend te maken. “Ik ben niet overvallen door dit nieuws, maar betreur het wel.. Ik voelde het al aankomen. De koek was op. Heino heeft tien jaar op zijn tenen gelopen. Aan alles komt een eind”, zegt Langelaar. “Het wordt een hele uitdaging om het gat op te vangen wat hij achterlaat. Hij heeft natuurlijk heel veel voor de club gedaan. Zonder hem waren we nooit gekomen tot waar we nu staan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor.”

Hoe De Dijk nu het ontstane financiële gat gaan opvullen, weet Langelaar nog niet. “We gaan vanaf vandaag aan de slag om nieuwe sponsoren te vinden. Dat is een enorme uitdaging. Maar ik denk dat we met een lagere begroting ook een aardig team kunnen samenstellen dat mee kan doen in de Tweede Divisie.”

In het seizoen 2008/2009 werd De Dijk voor het eerst kampioen (vierde klasse) in de periode-Braspenning. Twee jaar later, na weer twee titels, speelde het in de eerste klasse. In 2012 volgde de stap naar de Hoofdklasse en in 2015 naar de Derde Divisie. Afgelopen seizoen bereikten de Amsterdammers het hoogste amateurniveau.

Foto Rob Beense | Heino Braspenning met de kampioensschaal van de Derde Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)