Hekkensluiter AFC wint van titelkandidaat HBOK

Veel om over na te praten op Sportpark Goed Genoeg. De hekkensluiter van de Tweede Klasse A, thuisploeg AFC, versloeg titelkandidaat HBOK. Er gebeurde veel in de wedstrijd: vier keer raakte HBOK het aluminium, er werden 15 kaarten uitgedeeld en de thuisploeg scoorde er twee. En HBOK wist het net niet te doen bollen.

De wedstrijd startte afwachtend en het balbezit was relatief gelijkmatig verdeeld. De gastheren waren af en toe dreigend in de omschakeling, terwijl HBOK het voetballend probeerde op te lossen. Echter was dit te stroperig en kwamen er amper grote kansen uit. De aanvallende intenties van AFC werden voor rust beloond. Een vrije trap werd gecontroleerd in het vijandelijke strafschopgebied. De thuisploeg hield het overzicht en verplaatste de bal naar de opstomende Amine Khattala. De rechtsback behield het overzicht en schoof binnen, HBOK-keeper Joey Potveer was geklopt. Dezelfde Khattala stoomde vlak voor rust nog eens gevaarlijk op, dit keer lobde hij de bal over.

In de rust zal HBOK-trainer Mohad Zaouadi zijn manschappen hebben toegesproken dat er meer gevoetbald moest worden. Dat werd na de aftrap duidelijk zichtbaar. Tom de Lange viel in en bracht meer voetballend vermogen in de ploeg. De eerste grote mogelijkheid was voor spits Dennis Kaars. Hij kreeg een voorzet net achter zich en nam de bal beheerst aan. Wel moest hij draaien, hierdoor kon het schot(je) door de AFC-defensie gekeerd worden. Een vrije trap van HBOK-verdediger Nick Maijenburg spatte uiteen op de kruising, de AFC’ers konden er alleen naar kijken. De toon van HBOK was wel gezet, men was op jacht naar de gelijkmaker.

De thuisploeg kreeg het lastiger en de voorsprong leek te verdwijnen. De Lange gaf een hoge bal op aanvaller Kaars. De kopbal ging naar de verre hoek, maar weer werd het aluminium geraakt. Aan de andere kant een gevaarlijke tegenstoot van AFC. De bal kon worden ingetikt, maar de inzet was te zwak. En dat gebeurde vaker bij AFC, waar de razendsnelle aanvallers gevaar stichtten. De eindpasses en afronding waren te gehaast en te zwak. Ondertussen raakte HBOK weer de lat, nadat de AFC-keeper de bal tegen het aluminium werkte. 

In de tegenaanval wist AFC de voorsprong te verdubbelen. Het gebeurde in een rommelige tegenstoot, waar beide kanten slordig waren. Uiteindelijk wist invaller Aaron Middendorf de 2-0 tegen de touwen te werken. Verwarring alom, want de assistent-scheidsrechter had zijn vlag omhoog gestoken voor buitenspel. AFC dacht even dat de treffer afgekeurd was, maar arbiter Julio Barrales keurde de treffer goed: 2-0! Maijenburg raakte in een vrije trap vervolgens wederom het aluminium, waardoor de teller voor HBOK op 4 kwam.

Arbiter Barrales had ondertussen al de nodige kaarten uitgedeeld, welke vaak wel te verklaren waren. Echter begon zijn bonnenboekje in de tweede helft steeds voller te worden. Een speler van AFC lag geblesseerd op de grond, waarvoor de scheidsrechter het spel stillegde. Routinier Calvin Jong-A-Pin ging vervolgens bij de keeper wat drinken, maar daar was de scheidsrechter niet van gediend. Jong-A-Pin moest met een tweede gele kaart, zijn eerste kreeg hij voor aanmerkingen op de leiding, inrukken. Ook keeper Augustus Immink kreeg hiervoor geel, ze zouden tijdrekken. Jong-A-Pin kon het niet geloven, dus hij was in gesprek met de arbiter en kreeg uiteindelijk nog een directe rode kaart.

Ook invaller David Vorst moest met een rode kaart vertrekken, nadat hij zijn tweede gele kaart voor een duw in de rug kreeg. Hierdoor eindigde AFC met 9 spelers op het veld, terwijl HBOK op jacht bleef naar een doelpunt. Echter werd deze niet gevonden, waardoor AFC drie punten kon bijschrijven.

Door de winst heeft AFC de rode lantaarn overgedragen aan EVC. De concurrent uit Edam verloor dit weekend met 5-0 op bezoek bij Arsenal. Aankomende zaterdag treffen AFC en EVC elkaar in Edam. HBOK speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen OSV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Bekijk hier de foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)