Herstart Zaterdag 2a: Hoe komen de clubs uit de winterstop?

Het competitievoetbal gaat dit weekend weer van start. In de tweede klasse Zaterdag A staan direct een aantal interessante duels op het programma. Aangezien de ploegen op de ranglijst dichtbij elkaar staan, beloven er wederom veel verschuivingen plaats te vinden.

OSV – Jong Holland

OSV en Jong Holland verrasten tijdens de seizoenstart flink. Waar beide ploegen na een aantal wedstrijden bovenaan de ranglijst waren terug te vinden, lukte het de clubs niet om de overwinningen vast te houden. OSV staat inmiddels op de vijfde plaats, terwijl Jong Holland zelfs daalde naar de zevende positie. De verenigingen zijn dan ook aan elkaar gewaagd, waardoor het een spannend duel lijkt te worden.

ASV Arsenal – SV Zandvoort

Onder leiding van Imro Wielkens speelt Arsenal ook dit seizoen voetbal waarmee elke tegenstander het moeilijk heeft. Dat bleek wel vlak voor de winterstop, toen HBOK met slechts 1-0 won van Arsenal. Wielkens hoopt het goede spel met zijn ploeg na de winterstop vast te houden, al moet het dan wel Zandvoort verslaan. De tegenstander was aan het begin van het seizoen titelkandidaat, maar staat vooralsnog op plek negen.

FC Aalsmeer – DVVA

FC Aalsmeer had met Ted Verdonkschot als nieuwe trainer een lastig begin van het voetbaljaar, maar wist in de laatste wedstrijden voor de winterstop een flinke inhaalslag te maken. De club doet inmiddels mee voor de bovenste plaatsen, terwijl DVVA in de middenmoot is terug te vinden. De ploeg van Lex van der Horst, die aan het einde van het seizoen vertrekt, heeft echter zicht op de subtop van de ranglijst.

FC Almere – HBOK

Bij koploper HBOK vond in de winterstop een verschuiving plaats. Kai Meeuwsse verliet de club en Juan Fernandez Coto kwam aan het roer te staan. De oefenmeester maakt zijn officiële debuut bij HBOK in het uitduel met FC Almere. Ook deze club nam afscheid van zijn trainer (Charly Olf). Voor FC Almere zit er dit seizoen ogenschijnlijk niets anders op dan te vechten voor lijfsbehoud in de tweede klasse.

Bekijk hier de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!