Home / slideshow / Herstelde Dean Palmer vecht zich terug bij Sporting Martinus

Herstelde Dean Palmer vecht zich terug bij Sporting Martinus

Dean Palmer had geen gelukkige start bij Sporting Martinus. De doelverdediger kwam in de zomer van 2020 over van SV Diemen, maar brak al aan het begin van het seizoen zijn enkel. Het zorgde voor een maandenlange revalidatieproces. Inmiddels is hij echter klaar om de strijd onder de lat aan te gaan.

Palmer moest in september van 2020 al afhaken met de blessure. Na een periode met gips om zijn been mocht hij langzaamaan aan zijn herstel beginnen. In het voorjaar kreeg hij groen licht om buiten te trainen, al bleef het vooral bij looptrainingen. Door de coronastop miste de doelman echter amper wedstrijden in die periode. “Persoonlijk had ik mijn teamgenoten natuurlijk een seizoen gegund. Het is jammer dat het zo gelopen is”, zo vertelt Palmer.

Na zijn herstel wachtte hem nog een operatie om de geplaatste plaat uit zijn enkel te halen. Die operatie vond later plaats dan gewend, waardoor hij in de loop van de voorbereiding pas bij het eerste team kon aansluiten. Zelf kijkt hij nuchter terug op de periode. “Het is simpelweg gebeurd en hoort soms bij het voetbal. Ik ben blij dat ik weer alles kan doen en mezelf steeds fitter voel, waardoor ik voor mijn plek onder de lat kan strijden. Tegelijkertijd kan ik nog flinke stappen zetten.”

Vooralsnog gebruikt hoofdtrainer Tom Verhoek hem als tweede keeper, waardoor hij achter de schermen hard werkt om in het basisteam terecht te komen. Eenvoudig is dat echter niet, zo realiseert hij zich eveneens. “Het is volkomen begrijpelijk dat ik achteraan moet aansluiten. Het is aan mij om de trainer te bewijzen dat ik in de basis hoor te staan en fit genoeg ben om te spelen. Of ik de concurrentiestrijd ga winnen? We hebben meerdere goede keepers, dus het zal niet makkelijk worden. Maar ik weet uiteraard wat ik zelf kan.”

De keeper is zeer enthousiast over de manier waarop Verhoek met de groep omgaat. Volgens Palmer past de oefenmeester goed bij de club. “Hij vindt het belangrijk dat de sfeer goed is en laat daarbij een hele relaxte houding zien. Daarnaast kan hij ook de beuk erin gooien”, vertelt Palmer, die zich thuis voelt in de huidige selectie. “Qua seniorenvoetbal zijn dit absoluut mijn mooiste jaren. Het team draait lekker en de onderlinge sfeer is erg leuk. Ik heb het kortom goed naar mijn zin.”

Sporting Martinus heeft bovendien weinig te klagen. Zo doet de vereniging mee voor de bovenste plekken in de derde klasse en is het door in de beker. “Als we beseffen dat we best wat blessures in onze selectie hebben gehad, kunnen we alleen maar beter worden. Er komen de komende tijd namelijk diverse jongens terug.” Palmer heeft dan ook een duidelijke doelstelling. “We willen promoveren en dan het liefst via een kampioenschap.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend