Home / Algemeen / Het Talent: Cerezo Hartgers (SDZ)
Foto: Koos van der Leest

Het Talent: Cerezo Hartgers (SDZ)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 26: Cerezo Hartgers (20), die de laatste weken bij SDZ een belangrijk aandeel heeft op weg naar het kampioenschap.

Het was een beetje zoeken met de vervanging voor de geblesseerde Tim Klaasen-bos, maar inmiddels scoor jij de laatste weken aan de lopende band. Had je verwacht hiertoe in staat te zijn?
“Als ik heel eerlijk ben, wel. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Ik heb mijn kans gekregen en die heb ik ook gepakt. Ik train al twee jaar mee met de selectie en ik vind dat ik niet echt onderdoe voor anderen. Voor mijn gevoel had ik vorig jaar ook een kans verdiend, maar die heb ik niet gekregen. Ik ben gelukkig geduldig gebleven en dat pakt nu goed uit.”

Hoe ga jij met de concurrentiestrijd, ook als straks bijvoorbeeld Jaap Smeeing erbij komt?
“Ik ga gewoon vechten voor mijn plek en dan zie ik het wel. Mij maakt het niet uit wie er komt. Het is belangrijk dat ik mezelf ontwikkel en beter word. Als ik dan niet speel, moet ik maar beter mijn best doen. Wanneer ik daarna helemaal niet speel, wordt het misschien tijd om toch ergens anders te kijken.”

Merk je dat je het afgelopen jaar veel beter bent geworden?
“Veel beter niet, maar ik heb wel dingen geleerd op het mentale vlak. Als er iets fout ging, wilde ik mijn hoofd laten zakken en ik reageerde vaak op de trainer. Dat is nu iets minder. Kai en ik kunnen het goed met elkaar vinden, hoor. Alleen op voetbalgebied ben ik het niet altijd met hem eens.”

Nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen en zes punten voorsprong. In hoeverre rekenen jullie je al rijk?
“We rekenen ons niet rijk, maar het is wel een goede uitgangspositie om daarmee naar Kampong te gaan. Die dag (12 mei, red.) kunnen we het afmaken. Ik hoop dat het daar ook gebeurt. Ik wil het eigenlijk zo snel mogelijk beslissen. Hoe langer het duurt, komt er druk op te staan en zijn er toch zenuwen. Het is het beste als we bij Kampong winnen. Mooier dan daar kampioen worden kan niet.”

Foto boven: Jos Spitteler

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ
Send this to a friend