Home / Algemeen / Het Talent: Ilias Ouabba (DCG)

Het Talent: Ilias Ouabba (DCG)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 13: Ilias Ouabba, het loopwonder van zondag derdeklasser DCG.

Vorig seizoen brak je door in het eerste elftal. Wat is, buiten het niveau, het verschil met dit seizoen?
“Ik denk dat dit seizoen, ook al is het derde klasse, wat zwaarder is. Het is fysiek veel harder en vorig seizoen viel het team een beetje uit elkaar. Ik merk dat we dit seizoen echt een team zijn. Qua trainingsopkomst, hoe we voor elkaar vechten, de drive om te winnen en elke week te presteren. Ik heb er niet aan gedacht om te vertrekken. Ik ben pas net senior, ik wil nog langer bij DCG blijven. Mijn spel hier ontwikkelen en dan pas verder kijken. Op dit moment ben ik tevreden bij DCG.”

Ben je altijd een loopwonder geweest?
“Ik kwam bij de selectie als buitenspeler, maar doordat er veel geblesseerden waren, ben ik rechtsback gezet. Omdat ik een opkomende speler ben, was ik niet écht rechtsback. Het opkomen is ook mijn kracht. Echt veel kilometers maken om belangrijk te zijn. Van kleins af aan loop ik heel veel. Dat is altijd zo gebleven. In de jeugd bleef ik achter de bal aan rennen. Later begin je in te zien dat je in je zone moet blijven, op je positie. Nu probeer ik goed naar de trainer te luisteren. Wel meeverdedigen, maar ook veel de ruimtes induiken omdat ik die drive heb.”

Wat is volgens jou de succesfactor van DCG?
“We hebben echt een hecht team. De trainer (Senel Cebar, red.) vraagt veel van ons. Hij zit er kort op, heeft een goede band met ons. Natuurlijk ligt het niet alleen aan de trainer. We hebben ook de kwaliteiten. Iedereen draagt zijn steentje eraan bij.”

Zou jij een volgende stap in je ontwikkeling kunnen maken?
“Ik mik sowieso hoger. Ik ben nog jong. De trainer is ook extra streng op mij, omdat ik weet dat ik meer kan. Hij geeft mij ook het vertrouwen dat ik mijn ding kan doen. Daar ben ik blij mee.”

Foto: Mario Wormhoudt