Home / Algemeen / Het Talent: Kaj de Jong (Ouderkerk)

Het Talent: Kaj de Jong (Ouderkerk)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 9: Ouderkerk-aanvaller Kaj de Jong (20), die na een schorsing langzaam zijn oude niveau weer haalt.

Nu je eenmaal terug bent, ben je direct weer belangrijk voor Ouderkerk. Zijn ze zo afhankelijk van jou?
“Dat denk ik niet echt, maar ik ben wel een belangrijke speler en de wedstrijden die ik heb gemist, werden verloren. Ik begon dit seizoen wat moeizaam. Het was lastig om de draad weer op te pakken. Misschien dat anderen hoge verwachtingen van je hebben, dat het nu even niet lukte. Hoeveel doelpunten ik vorig seizoen maakte? Dat hou ik eigenlijk niet bij. Aan het begin doe ik dat wel. Dan scoor je bijna elke week en raak je de tel een beetje kwijt. Dan is het ‘ongeveer’. Ik denk dat het een doelpuntje of vijftien was.”

Was het voor jou een bewuste keuze om bij Ouderkerk te blijven?
“Zeker. Het bevalt mij hier. Ik kan elke week spelen en heb het naar mijn zin bij Ouderkerk. Ik heb er bewust voor gekozen om nog een seizoen te blijven. Er was interesse van andere clubs. Ik heb erover getwijfeld, maar heb toch gekozen om bij Ouderkerk te blijven. Daar heb ik geen spijt van. Alleen vind ik het jammer dat we zo laag staan. Ik wil graag promoveren.”

Je kan ook zelf een stap omhoog maken. Waar zal uiteindelijk jouw lat liggen?
“Daar heb ik nog geen idee van. Ik wil zelf natuurlijk zo hoog mogelijk spelen. Ik denk ook dat ik het kan. Wat daar voor nodig is? Discipline. Dat mist af en toe nog een beetje. Ik speel nu derde klasse, daar pas je je op aan. Het niveau is lager, ik dribbel bijvoorbeeld een stuk meer. Ik word veel getrapt en hard aangepakt. Daar word je na een tijdje gek van. Op een hoger niveau zal ik een stuk verstandiger spelen.”

De teller staat nu op vijf doelpunten. Heb je een aantal voor ogen dat je wil halen?
“Ik wil zoveel mogelijk doelpunten maken. Minimaal twintig. Ik ben drie wedstrijden geschorst geweest, dus ik heb wat in te halen.”

Foto boven: Mario Wormhoudt