Home / Algemeen / Het Talent: Koen Blommestijn (FC Almere)

Het Talent: Koen Blommestijn (FC Almere)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 10: FC Almere-spits Koen Blommestijn (19), die zich voorbereidt op de voor hem speciale derby tegen zijn oude club Waterwijk.

Had jij verwacht als eerstejaars senior gelijk je stempel te kunnen drukken met belangrijke doelpunten in de beker?
“Eigenlijk niet. Vorig jaar heb ik een halfjaar in de A-jeugd van Waterwijk gespeeld en een halfjaar door heel de wereld gereisd. Ik heb veel gevoetbald met als doel om goed terug te keren. In Amerika speelde ik bijvoorbeeld met verschillende universiteiten mee. Daar heb ik mij zeker ontwikkeld. Om van Waterwijk naar FC Almere te gaan was een bewuste keuze. Hier voelde ik na gesprekken met de club meer vertrouwen. Ook een leuke spelersgroep. De keuze heb ik last-minute gemaakt, op gevoel. Maar Waterwijk is altijd heel goed voor mij geweest en zit zeker in mijn hart.”

Hoe is dat gevoel nu?
“Het gevoel is goed, ondanks dat we in de competitie niet goed hebben gepresteerd. Ik heb nog steeds heel veel vertrouwen in ons team. Je kan er heel veel dingen van zeggen, maar ik weet zeker dat we niet op deze plek zullen eindigen. Ik denk dat we nu stappen gaan maken. Dat we een aantal plaatsen hoger eindigen. Als spelersgroep praten we goed met elkaar, we hebben een paar belangrijke spelers terug van blessures en moeten elkaar zowel binnen als buiten het veld steunen.”

In hoeverre is komend weekend, de Almeerse derby tegen je oude club Waterwijk, voor jou speciaal?
“Ik geef elke week honderd procent, maar dit zal anders worden. Het zit ook iets anders in mijn hoofd dan een normale wedstrijd. Ik ben er aan het begin van de week al heel erg mee bezig. Dat ik écht niet wil verliezen. Ik moet van mijn oude club winnen. Daar heb ik het ook met de spelers over, dat ik mij niet wil laten inmaken door mijn oude club.”

Zal je juichen als je zaterdag de winnende maakt?
“Haha. Ik zag Cristiano Ronaldo wel juichen toen hij voor Juventus tegen Manchester United scoorde. Dat zal van het moment afhangen. Maar ik denk niet dat ik ga juichen.”

Foto’s: Martin Bakker