Het Talent: Max Sajet (HBOK)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 11: HBOK-buitenspeler Max Sajet, als brookie tussen de ervaren mannen in Zunderdorp.

De gemiddelde leeftijd is inmiddels over de 30 bij HBOK. Heb je daar geen moeite mee als jongeling?
“Zeker niet. Ik vind het alleen maar leuk. Je krijgt een soort van boost. Die jongens proberen je aan te zetten om een stapje meer te doen. We zijn als team goed met elkaar, ik denk dat niemand buiten de groep valt.”

Het is jouw tweede seizoen bij de senioren. Merk je dat je veel leert?
“Ik denk dat ik vorig seizoen beter speelde dan dit seizoen. Ik weet zelf niet waar dat door komt. Soms heb je dat. Het loopt even niet, dat kan gebeuren. Ik sta soms op het middenveld en zelfs een paar keer rechtsback. Dat had ik een keer gevraagd aan Jan (de Haze, de trainer, red.). Omdat wij op dat moment weinig verdedigers hadden, had ik mij een soort van opgeofferd. Ik heb een goaltje gemaakt en voor de rest ging het niet heel slecht.”

Hoe komt een speler vanuit de jeugd van AFC in Zunderdorp terecht?
“Ik heb ook in de jeugd van FC Volendam en DRC gespeeld, dus ik ben een noorderling. Vrienden van mij speelden bij HBOK. Dani Braspenning kende ik nog van AFC, die heeft mij gevraagd. Daar hadden ze niet echt vertrouwen in mij, denk ik. Ik wilde terug naar de basics en op een redelijk niveau voetballen. Ik ben er op dit moment zeker blij mee.”

Blijf je bij HBOK als jullie onverhoopt niet promoveren?
“Ik blijf bij HBOK. Ik ben vorig seizoen gedegradeerd en ik wil niet iemand zijn die dan zomaar weggaat. Ik wil proberen HBOK weer terug in de tweede klasse te krijgen. Dat is mijn doel. Natuurlijk, als er een goede club komt met een mooie aanbieding, kan ik altijd even praten. Maar het is niet zo dat ik bij HBOK weg wil.”

Foto’s Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)