Home / Algemeen / Het Talent: Nerivio Kasanwirjo (Buitenveldert)

Het Talent: Nerivio Kasanwirjo (Buitenveldert)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 5: Buitenveldert-aanvaller Nerivio Kasanwirjo (19).

Afgelopen weekend scoorde je vier keer tegen Monnickendam (7-1). Doe je dat vaker?
“Vorig seizoen had ik er in de A1 ook vier gemaakt, tegen DWS. In totaal maakte ik er twintig. Als ik één-tegen-één sta met een verdediger, is het vaak een doelpunt of een assist. Toen kreeg ik ook een vrije rol, mocht ik vrij bewegen. Het is niet dat ik nu geen vrije rol hebt, maar de trainer (Wilfred den Breejen, red.) zegt er niets over. Dat ik de bal bijvoorbeeld op het middenveld mag ophalen voor een actie.”

Hoe is voor jou de stap naar de senioren verlopen?
“Als A-junior mocht ik twee keer meetrainen met het eerste elftal. Dat ging goed, de trainer vond dat ook en zei dat ik mocht aansluiten bij de selectie. In de beker- en oefenwedstrijden heb ik ook een aantal keer gescoord, daarmee had ik mijn basisplaats verdiend. Het is niet echt moeilijk tussen de grote mannen, maar je ziet wel dat je sneller moet handelen en mijn conditie omhoog moet.”

Er lopen zoveel jonge spelers rond bij Buitenveldert. Wat is jullie geheim?
“Ik weet het niet. Het is ook pas mijn derde seizoen bij de club. Daarvoor speelde ik bij Zeeburgia en Almere City. Ik ben nu één van de jongste van het team, de anderen zijn iets ouder. De eerste paar wedstrijden draaiden we niet heel goed, maar ik denk dat wij met dit team wel een prijs kunnen pakken.”

Vorig seizoen maakte je er twintig. Waar mik je dit seizoen op?
“Ik wil er sowieso weer twintig maken. En ook zoiets met assists, daar heb ik er nu vijf van. Bij dertig doelpunten wil ik zeker betrokken zijn.”