Home / Algemeen / Het Talent: Noureddine Harrouni (DWS)

Het Talent: Noureddine Harrouni (DWS)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 4: DWS-aanvaller Nouredinne Harrouni (21).

Vorig seizoen was je basisspeler bij DCG. Waarom ben je daar vertrokken?
“Ik heb er heel lang over nagedacht, pas twee dagen voor de overschrijvingstermijn de keuze gemaakt. Ik wilde op dit niveau blijven voetballen en op zoek was naar iets nieuws. Ik voetbalde vanaf de E-junioren bij DCG. Daarom was het moeilijk om te vertrekken. Ik heb het erover gehad met vrienden en teamgenoten. Uiteindelijk besloot ik toch om ergens anders te kijken. Minimaal in de tweede klasse niet heel ver reizen, omdat ik dit jaar ga afstuderen. DWS is voor mij dichtbij.”

Bij DWS speel je in een heel jong team. Is dat niet gevaarlijk, dat het zo jeugdig en speels is?
“Het heeft voor- en nadelen. Het zijn wel allemaal gretige jongens, die de ambitie hebben om hogerop te gaan voetballen. Maar qua ervaring en het spelletje begrijpen, moeten wij als team stappen maken. Iets volwassener worden. Dat merk je misschien bij het communiceren op het veld. Het is vaak wat stilletjes. We hebben in Mohamed Aznag een leider, maar die was laatst geblesseerd. Dan merk je dat het zonder hem anders is.”

Op welk punt wil jij je dit seizoen verbeteren?
“Bij DCG was ik een sterkhouder, maar ik sprong er niet echt uit. Ik liet het soms zien, dat wil ik constant doen. Onder Said (Chiddi, red.) die mij kent en weet wat ik kan, kan ik mij daarin ontwikkelen en en stappen maken zodat ik constant kan presteren.”

Waar ligt jouw lat?
“Veel mensen om mij heen vragen: wat doe jij in de tweede klasse?” Ze willen dat ik hogerop ga voetballen. Ik denk ook zo. Ik weet wat ik kan, wat ik kan betekenen voor een team. Ik had ook naar de eerste klasse kunnen gaan. NVC toonde interesse, maar dat is te ver weg. Daarom is dat niet doorgegaan.”

Foto: Felipe Bujan

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS