Home / Algemeen / Het Talent: Semih Uysal (ZSGOWMS)

Het Talent: Semih Uysal (ZSGOWMS)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 7: ZSGOWMS-aanvaller Semih Uysal (17), die na veel tegenslagen op jonge leeftijd doorbreekt in de derde klasse C.

Als zeventienjarige moest je er gelijk staan. Heb je eraan moeten wennen?
“Ik had er geen moeite mee. We hebben een heel goed team, iedereen helpt mij. Het ging prima. Ik deed het goed in de A1, daardoor heb ik mij in de kijker gespeeld. Na drie trainingen mocht ik meespelen in de bekerwedstrijd tegen TOG (1-2). Daar vonden ze mij blijkbaar goed en stond ik twee wedstrijden (tegen VVH/Velserbroek en DCG, red.) in de basis.”

Speel je al lange tijd voor ZSGOWMS?
“Nee, ik ben er pas niet. Mijn voetbalverleden ziet er niet zo wauw uit. Ik begon bij Real United, dat nu niet meer bestaat. Ik ging van de tweede klasse naar de eerste divisie, bij DWS. Daar heb ik veel last van blessures gehad. Door blessures ging ik achteruit en speelde ik in de B2. In de B1 pakte ik het weer op. Ik werd zelfs meegenomen door de A1 om ze te helpen in de nacompetitie. Daarna besloot ik eigenlijk om te stoppen met voetballen. Ik heb echt veel tegenslagen gehad – blessures, blessures, blessures – en afspraken werden niet nagekomen.”

Hoe ben je dan bij ZSGOWMS terecht gekomen?
“Ik zou stoppen, maar Soufyan Daafi (trainer van de A1, red.) kwam een paar keer kijken en wilde mij heel graag hebben. Ik heb hem vertrouwd en ben naar ZSGOWMS gegaan. Hij heeft bij mij het plezier teruggebracht. Dat ik nu bij het eerste elftal in de basis sta, heb ik aan hem te danken. We hebben voor de zomer vaak samen getraind. Ik denk dat ik een goede indruk heb achtergelaten.”

Je bent nog behoorlijk jong. Waar ligt jouw lat?
“Ik denk nog steeds aan een betaald voetbalclub. In de jeugd kon ik stage lopen bij Volendam. Daar heb ik de laatste training niet gehaald vanwege die blessures. Op dit moment wil de oude Semih zijn en alles uit mijzelf halen. Dan denk ik dat er mensen zullen komen kijken, als ik het goed doe, en misschien een kans krijg.”

Foto: John Beckman