Home / Algemeen / Het Talent: Terzo Stemerdink (IVV)

Het Talent: Terzo Stemerdink (IVV)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 3: IVV-middenvelder Terzo Stemerdink (19).

Officieel ben je pas eerstejaars senior, maar je speelde vorig seizoen al in het eerste elftal van De Meteoor. Hoe kwam dat tot stand?
“Ik trainde eerst mee bij De Dijk A1, om te kijken of ik een stap omhoog kon maken. Tijdens het gesprek werd mij duidelijk dat ze eigen spelers de voorkeur wilden geven, dus ging dat niet door. Ik was best gekwetst, er was weinig tijd over om een nieuwe club te zoeken. Ik besloot bij De Meteoor te blijven en kon tweedejaars A-junior naar het eerste elftal toe. Het jaar daarvoor werd ik door Don Guezen al enkele keren meegenomen om eraan te wennen. Ik vond het wel lekker gaan. Natuurlijk is het niveau anders, maar ik kon er goed aan wennen. En ik kreeg de kans. Dat is belangrijk, wanneer een trainer (Trevor Strobbe) vertrouwen in je heeft.”

Waarom heb je de keuze gemaakt voor IVV?
“Vorig seizoen werd ik na competitiewedstrijden tegen IVV al gevraagd of ik wilde komen. Het niveau is hoger, er lopen betere voetballers rond. Daar word ik zelf ook beter van. Dat heeft niks te maken met De Meteoor, ik heb daar echt topjaren gehad, maar ik wilde voor mijzelf een stap omhoog maken. Ik had een goed gesprek met Gerrie Breugem en begon gelijk op ’tien’ in de basis. Roy Bussman speelt achter me en aan hem heb ik een hele goede, omdat hij ervaren is. Van hem kan ik heel veel leren. Dat is voor mij heel erg belangrijk.”

Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?
“Een periode pakken met IVV en dan hopen dat we het goed doorkomen en door kunnen naar de tweede klasse. Ja.. Misschien zou een kampioenschap er ook in kunnen zitten.”

Waar ligt jouw lat?
“Tweede of Derde Divisie halen. Daar heb je een beetje geluk voor nodig en hard blijven werken. Veel mensen zeggen tegen mij dat ik op een hoger niveau kan voetballen. Dat ik Divisie-niveau kan halen, stappen omhoog moet maken. Ik heb er wel vertrouwen in dat het haalbaar is.”

Foto: John Beckman