fbpx
Home / Het Talent / Het Talent: Thomas Heringa (DWS)

Het Talent: Thomas Heringa (DWS)

Thomas Heringa speelt normaal gesproken zijn wedstrijden bij DWS O17, maar afgelopen zondag mocht hij zijn tweede officiële wedstrijd bij het eerste spelen. De doelman die afgelopen augustus 16 jaar werd, kreeg vrijdag te horen dat hij mocht spelen bij het team van Patrick van Leeuwen.

De eerste doelman, Gregory Martin, haakte af met een blessure en mede daarom werd Thomas verteld dat hij komende zondag mocht spelen: ‘De trainer zei dat hij mij voor de leeuwen gooide, maar dat ik gewoon moest laten zien dat ik het aan kan’, vertelt Thomas over het gesprek dat hij met de trainer had.

Thomas, die bezig is met zijn eerste seizoen bij DWS, kreeg aan het begin van het seizoen al te horen dat een van de keepers van o17 mocht aansluiten bij de selectie van het eerste: ‘Uiteindelijk wilde de trainer mij graag erbij hebben om in eerste instantie mee te trainen. Vervolgens raakte Gregory geblesseerd en mocht ik minuten gaan maken.’

Verschil seniorenvoetbal

Het is wel even wennen voor Thomas: ‘Bij de o17 kan je de bal bij een voorzet vrij gemakkelijk uit de lucht pakken. Hier moet je er feller ingaan, want de tegenstanders zijn een stuk sterker en groter.’
De wedstrijd van afgelopen zondag werd met 1-2 gewonnen van DIOS. Voor de komende weken is het afwachten of er nog meer minuten inzitten: ‘Ik ga in principe mijn minuten maken bij o17. Het is nog niet duidelijk hoelang Gregory eruit ligt, maar als ik nodig ben, wil ik graag nog meer minuten maken.’

Dromen over Eredivisie

‘Voor dit seizoen is dat ook mijn doelstelling. Ik hoop minuten te mogen maken in het eerste en wil bij O17 belangrijk worden voor het team. Uiteindelijk hoop ik bij een BVO terecht te komen en ooit in de Eredivisie te spelen, dat is echt mijn doel.’

Tekst: Mitch Marinus

Send this to a friend