Het Talent: Tobias Ravelli (KDO)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 24: Tobias Ravelli (19), die zijn kans onder de lat van zondag tweedeklasser KDO heeft gegrepen en zelfs afstevent op nacompetitie voor promotie.

Opeens draait het dit seizoen goed bij KDO. Kun je dat verklaren?
“Eigenlijk niet. Ik kom net kijken, moest eerst wennen aan het team en ik zou niet weten hoe het daarvoor ging, hoe de sfeer was. Sinds ik erbij ben, vind ik dat het goed gaat. Of dat door mij komt, durf ik niet te zeggen. We doen het met z’n allen. Ik hoor wel van iedereen dat ik het goed doe, mij goed ontwikkeld heb en een paar punten heb gepakt voor het team. Ik ben ook trots op de prestaties.”

Waarom ben je naar KDO vertrokken om daar bij de senioren te beginnen?
“Toen ik besloot weg te gaan bij Legmeervogels (afspraken zouden niet zijn nagekomen, red.) heb ik ook naar andere clubs gekeken. KDO voelde vertrouwd en ik werd meteen bij de eerste training goed opvangen. Een fijne plek om hier je uren te maken. Ik kreeg geen garanties, daar is Raymond (de Jong, de trainer) heel scherp op. Hij zei dat ik kon beginnen in het tweede elftal. Dan zouden we kijken hoe ik het deed. We hadden drie keepers, Jesper Oudshoorn stond in het eerste en ik had de mazzel dat hij geblesseerd raakte. Toen moesten ze mij wel opstellen. Daarna heb ik het laten zien.”

Hoe realistisch is het dat jullie de nacompetitie voor promotie behalen?
“Dat durf ik niet te zeggen, maar ik denk dat er een grote kans is. Het is wel iets wat wij voor ogen hebben. De uitslagen en de stand worden zeker in de gaten gehouden, maar ik ben er nog niet mee bezig. Ik wil gewoon punten pakken, of we die nacompetitie halen zien we aan het einde wel.”

Heb je al besloten wat je volgend seizoen gaat doen?
“Ik blijf bij KDO. Ik heb veel gesproken met mijn ouders, mijn opa, andere mensen om me heen. Ik heb er zelf ook over nagedacht: ik heb het hier goed gedaan, kan uren maken en het is een goede club om mij te ontwikkelen. Er was interesse van buitenaf. Ik heb meegetraind bij Ajax 2, maar ik blijf gewoon lekker waar ik nu ben.”

Foto: HaaglandenVoetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO