Ten Heuvel (Amstelveen) debuteert met forse nederlaag

In de zaterdag tweede klasse A heeft Amstelveen Heemraad haar eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Laurens ten Heuvel me 1-5 verloren van titelkandidaat BOL. Bij rust keken de Amstelveens al tegen een onoverbrugbare achterstand aan.

Ten Heuvel, die wist dat hij meteen aan de bak kon tegen het op de tweede plaats staande BOL, zat nog maar amper in de dugout of de bezoerks hadden al twee enorme kansen gehad om doelma Alex Sacca (terug van een blessure) te passeren. Na exact elf minuten was het wel raak. Sytse Brandsma ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en schoof de 0-1 achter Sacca.

Zeven minuten later deed Bas Jonker exact hetzelfde en de 0-2 was een feit. Amstelveen werd toen pas wakker en het begon eindelijk te voetballen. Na bijna een half uur spelen bracht Tim Steij weer hoop bij de Amstelveense aanhang. Hij draaide naar binnen en schoot in de korte hoek de aansluittreffer binnen (1-2).

De jacht op de gelijkmaker was geopend, maar Amstelveen kreeg die niet.  Integendeel, want BOL wist in de laatste minuten van de eerst helft nog twee keer te scoren. Brandsma maakt zijn tweede van de wedstrijd en ver in blessuretijd lag de verdediging van Amstelveen helemaal open waarna Quincy Uljee de bal in het eigen doel gleed: 1-4

Na rust was het binnen een minuut gedaan met het laatste sprankje hoop van de thuisploeg toen Martijn Ton  de 1-5 maakte. Daarna was het voor BOL consolideren en Amstelveen was onmachtig om er nog iets van te maken.

Amstelveen moet met Laurens ten Heuvel aan het roer alle zeilen bijzetten om orde op zaken te stellen. De ploeg is inmiddels afgezakt naar de twaalfde plaats op de ranglijst. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Hans van Beek

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)