Hicham Lechkar (Amstelveen) ziet DSOV als ideale vervolgstap

Hicham Lechkar verlaat Amstelveen Heemraad na één seizoen om zijn loopbaan te vervolgen bij eersteklasser DSOV. In het shirt van de zaterdag derdeklasser heeft de twintigjarige middenvelder het voetbalplezier teruggevonden en nu wil hij kijken waar zijn lat ligt.

Toen Lechkar begin dit seizoen binnenkwam in Amstelveen, was zijn doel duidelijk: fit worden, het plezier terugvinden en dan weer een stap maken. Zo werd het ook besproken met trainer Laurens ten Heuvel. “Ik zou eigenlijk clubloos zijn, maar volgens Laurens was het beter om te blijven voetballen. Dan kon ik vanzelf weer een stap maken. Dat heeft goed uitgepakt. Ik ben naar mijn eigen niveau geklommen en daar ben ik hem ook dankbaar voor.”

Ondertussen was de middenvelder ‘hot’ bij andere clubs. DSOV was één van die clubs en na een succesvolle training gaf Lechkar zijn ja-woord aan de eersteklasser. “DSOV sprak mij het meest aan. Een leuke groep en een rustige trainer (Bart Jansen, red.) die positief naar het voetbal kijkt. Ik kon ook meetrainen met een paar divisie-clubs, maar dat was niet concreet. Het is voor mij ook belangrijk dat ik veel speel. De Hoofdklasse of eerste klasse zou beter zijn.”

Lechkar speelde in de jeugd van AFC, Haarlem, FC Utrecht, Argon, Almere City en Koninklijke HFC. Bij laatstgenoemde club lukte het hem niet om de stap naar het eerste elftal te maken. Daarom koos hij in de zomer van 2017 voor Magreb’90. “Dat was een verloren jaar. Ook niet echt een club die bij mij past”, zegt Lechkar. “Na vier wedstrijden heb ik een knie-operatie gehad waarbij een stukje van mijn meniscus is weggehaald. Daarna heb ik hard gerevalideerd, veel voor mezelf getraind, met mijn ouders gesproken en uiteindelijk bij Amstelveen aangesloten om het plezier terug te krijgen. Dit was een geslaagd seizoen.”

Nu hij fysiek weer helemaal de oude is, is het moment daar om te kijken waar zijn plafond ligt. “Als ik nog wat uit mijn carrière wil halen, moet ik dat nu doen”, zegt hij zelfbewust. “De eerste klasse is een leuk platform om op te spelen. Vanuit DSOV wil ik een volgende stap maken naar Divisie-niveau of een beloftenploeg, maar dan moet het wel een goede stap zijn.”

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)