Hijzelendoorn tevreden en realistisch: “Alles gewonnen, maar nog geen enkele keer makkelijk”

Na afloop van de zege op VVZA was SCPB ’22-trainer Danny Hijzelendoorn een tevreden man. De Badhoevedorpers kwamen een vroege achterstand te boven en wonnen uiteindelijk met 2-3 in Amersfoort. De start van zijn ploeg was niet optimaal: “Onze start was rommelig. Omdat onze sokken niet de goede kleur hadden, moesten we sokken lenen van de tegenstander. Daarna moesten we ook een andere kleur tape hebben en er viel een speler uit in de warming-up. Het zijn dingen die je niet als excuus wilt gebruiken, maar misschien zit dat toch nog in je hoofd in de eerste minuten.” Al na drie minuten werd het 1-0. Daarna wist SCPB ’22 dat snel goed te maken. “We hebben daarna goed gevoetbald en flink wat kansen gehad om te scoren, het is jammer dat het bij rust nog maar 1-2 was.”

Want dat zorgde ervoor dat de tweede helft wat rommelig werd. VVZA maakte de 2-2, waarna SCPB ’22 zich naar de 2-3 knokte. “In de tweede helft was het voetballend inderdaad minder en was het echt strijden. Maar uiteindelijk gaat het om de drie punten.” Met zijn ploeg heeft Hijzelendoorn na vier duels de volledige score, maar hij wil zich nog niet rijk rekenen: “We hebben tot nu wel alles gewonnen, maar het is nog geen enkele keer makkelijk geweest. Het zit allemaal best dicht bij elkaar.”

Hijzelendoorn is er in ieder geval blij mee dat hij met zijn ploeg weer voor een groot deel in de regio Amsterdam actief is. Vorig jaar werd de club door de KNVB ingedeeld in West II en speelde het dus voornamelijk in Zuid-Holland. “Je ziet toch dat wedstrijden tegen zulke tegenstanders wat minder tot de verbeelding spreken en dat de sfeer in het veld ook anders is. Als je tegen een club uit Amsterdam speelt, zijn er altijd jongens die elkaar kennen en dat maakt het mooi.”

Wie volgend jaar de tegenstanders van SCPB ’22 zullen zijn, is afwachten. De club uit Badhoevedorp gaat ook gebruik maken van horizontaal overstappen en dus op zaterdag spelen. “Uiteindelijk is dat de toekomst en moet je wel mee als club”, zo is Hijzelendoorn realistisch.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)