Hijzelendoorn is toegelaten tot de UEFA-A opleiding in Zeist

Hijzelendoorn verlaat SCPB’22 aan het einde van het seizoen

SCPB’22 zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe trainer/coach voor zijn selectie. Danny Hijzelendoorn heeft de club, de spelersgroep en staf laten weten te stoppen na dit seizoen, om zich volledig te kunnen richten op de cursus UEFA A – Senioren.

Danny Hijzelendoorn geeft uitleg over zijn vertrek aan het einde van het seizoen 2022-2023: “Ik heb als trainer/coach ambitie(s) en wil me graag verder ontwikkelen in mijn vak. Vandaar dat ik de cursus UEFA A wil gaan doen. Omdat deze opleiding in mijn ogen niet te combineren valt met het trainen en coachen van SCPB, nog buiten mijn ‘gewone’ werkzaamheden, gezin met vrouw en twee jonge kinderen, en de verplichte stage op hoog niveau, heb ik de club laten weten te gaan stoppen. Ik wil de opleiding niet half-half doen en wil er ook echt van leren. Overal bij kunnen zijn. Ik weet uberhaupt nog niet of ik aangenomen word, die gesprekken moeten nog plaatsvinden bij de KNVB en in maart 2023 krijg ik uitsluitsel, maar ik wil graag voor iedereen nu duidelijkheid scheppen. De club moet ook verder kunnen.”

Danny Flemming, bestuurslid voetbaltechnische zaken, reageert op het vertrek van zijn gewaardeerde trainer: “Het is erg jammer dat Danny heeft aangegeven te stoppen. Wij wilden graag met hem verder, Danny heeft het ook enorm naar zijn zin, maar we gunnen hem dit van harte en hopen dat hij wordt toegelaten op de UEFA A. Danny is een heel goede trainer/coach, daar zijn er niet veel van zoals hij. Hij is super gedreven, ambitieus, altijd voorbereid en communiceert goed met alle spelers, staf en bestuur. Voor ons een visitiekaartje als club en bovenal een erg sociaal persoon.”

“Danny is een echte clubman; hij is vijftien jaar geleden gestart als trainer van de toenmalige F1 (O9) bij Pancratius. In de jeugd heeft hij verschillende rollen gespeeld. Van trainer/coach E-top, D-pupillen, B-junioren, HJO en uiteindelijk als hoofdtrainer van de zaterdag 1. Inmiddels geeft hij vier jaar leiding aan de zondag 1 in de tweede klasse. Ik vind dat wij een unieke situatie hebben en hadden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)