Home / slideshow / Hittjo Schipper vertrekt na het seizoen bij Pancratius: “Gaat om een gevoelskwestie”

Hittjo Schipper vertrekt na het seizoen bij Pancratius: “Gaat om een gevoelskwestie”

Hittjo Schipper heeft besloten om aan het einde van het seizoen naar drie jaar afscheid te nemen van Pancratius. Het betekent dat de Badhoevedorpse vereniging op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer voor de zaterdagselectie.

De oefenmeester stond sinds de zomer van 2019 aan het roer bij Pancratius. Schipper beleefde allerminst een eenvoudige periode, omdat het coronavirus twee seizoenen achter elkaar roet in het eten gooide. Ook dit seizoen kreeg hij te maken met een onderbreking van het voetbaljaar. Desondanks lukte het hem in de huidige competitie om goede prestaties neer te zetten en bovenin in de derde klasse mee te doen.

Ondertussen besloot Schipper na te denken over zijn toekomst bij de club. Hoewel hij het nog altijd prettig had binnen de vereniging, voelde hij dat het tijd was om te vertrekken. “Het gaat puur en alleen om een gevoelskwestie”, zo benadrukt Schipper. “De laatste maanden had ik het gevoel dat ik binnen de spelersgroep niet meer de juiste snaar kon raken, ondanks de resultaten die we behaalden. Soms is het voor een trainer én groep beter om afscheid van elkaar te nemen.”

Schipper hoefde echter allerminst te vrezen dat de spelers of technische staf niet meer met hem wilde samenwerken, want die waren zeer tevreden over zijn functioneren. “Uiteraard heeft me dat de afgelopen periode aan het twijfelen gebracht. Ik zoek het bij dit soort beslissingen echter altijd bij mezelf en mijn gevoel zei me dat ook ik toe was aan iets nieuws. Dat heeft me doen besluiten om te vertrekken.”

Pancratius kwam teleurstellend uit de winterstop. Afgelopen weekend verloor het team van Schipper namelijk met 1-0 van RODA ’23. Het brengt de trainer echter allerminst aan het wankelen. “Aan het begin van het seizoen was ook een kleine nederlaag nodig om iedereen weer scherp te krijgen. Dat hoort er soms bij. Deze week steken we de koppen weer bij elkaar en gaan we er weer voor. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze spelersgroep de komende maanden nog alles gaat geven.”

Over een paar maanden vertrekt Schipper definitief bij Pancratius. Het is voor hem voorlopig nog onduidelijk waar zijn toekomst als trainer ligt, al is hij niet bang dat hij blijft stilzitten. “Ik ben altijd wel bezig en sta open voor een gesprek. Het liefst werk ik bij een club met een eerste en tweede team, zodat ik spelers eenvoudiger kan doorschuiven. Maar verder gaan we het zien. Als er niets komt, zou het kunnen zijn dat ik een jaartje niets doe.”

Tekst: Jordi Smit