Hjalmar Oomens zegt ADO ’20 af en blijft De Dijk trouw

Hjalmar Oomens kwam in maart met het nieuws naar buiten dat hij de overstap naar ADO ’20 zou maken, maar die gaat alsnog niet door. Vanwege logistieke redenen besloot hij om de Heemskerkers, die tot het einde van het seizoen kans maakte op promotie naar de Tweede Divisie, af te zeggen.

De voetballer moet stage lopen vanwege zijn master Psychologie. Ondanks weinig stageplekken is dit hem nu gelukt. Hierdoor zou het lastig worden om op tijd op de trainingen van ADO ’20 te verschijnen. Oomens kwam daardoor voor een lastige keuze te staan. “De Derde Divisie is natuurlijk een prachtig niveau en ze maakten zelfs kans op meer.

Ik besloot echter om mijn maatschappelijke carrière voorrang te geven”, zo legt hij uit. Na zijn besluit moest hij het nieuws aan ADO ’20 mededelen. Dit vond hij lastig, omdat de eerste indrukken van ADO ’20 positief waren. “De club vond het jammer, maar begreep het gelukkig wel.”

Aangezien Oomens aankomend seizoen nog in de clubkleuren van De Dijk voetbalt, komt hij zijn broertje Lasse vaker tegen. Lasse maakt na de zomer deel uit van het Onder 21-team en zal daarom soms op trainingen tegenover zijn broer staan. “Het is uiteraard erg leuk om de ontwikkeling van je broertje van dichtbij mee te maken.”

Met De Dijk slaagde Oomens er dit seizoen in om in de Hoofdklasse te blijven, waarmee hij na afloop van het seizoen erg blij was. “Het was een jaar van hoge pieken en diepe dalen. We pakten vaak punten tegen de hogere ploegen en verloren tegen de lagere clubs. Het zorgde ervoor dat we het spannend voor onszelf maakten, want puur naar het spel gekeken hadden we eerder zeker van lijfsbehoud moeten zijn. Ik vind namelijk dat we een van de meest technische ploegen van de competitie hebben.”

Tegelijkertijd merkte Oomens dit seizoen andermaal dat er meer komt kijken bij het voetballen in de Hoofdklasse. “We beschikken over een jonge groep die moet leren dat er soms meer nodig is om een wedstrijd over de streep te trekken. Ik denk dat we veel van dit jaar hebben opgestoken en daarvan profijt gaan hebben in het nieuwe seizoen. Volgend jaar moeten we opnieuw hard werken om erin te blijven.” Oomens is daarbij duidelijk wat hij van zichzelf verwacht. “Ik wil graag verder groeien in mijn leidende rol. Daar ga ik hard mijn best voor doen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)