Joost Hommenga

Hommenga keert terug naar Wartburgia: “Club is klaar voor de tweede klasse”

Joost Hommenga maakte aan het begin van het seizoen de overstap naar WV-HEDW, maar dat uitstapje was van korte duur. De verdediger keert weer terug naar Wartburgia, waarmee hij komend seizoen kampioen hoopt te worden.

De 26-jarige Hommenga ging afgelopen jaar de uitdaging aan bij WV-HEDW, maar dat bleek geen gelukkige periode voor hem te zijn. De voetballer liep bij zijn eerste wedstrijd een zware knieblessure op, waardoor hij onder het mes moest. Eenmaal teruggekeerd kreeg hij tegenvallend nieuws van de Amsterdamse vereniging. “De club wilde simpelweg liever niet het risico met me aangaan en andere jongens een kans geven”, legt Hommenga uit. “Het betekende dat ik in het tweede team mijn minuten kon maken om mezelf vervolgens weer terug te vechten naar WV-HEDW 1. Dat leek me echter geen goede optie.” Hommenga had meerdere mogelijkheden, maar besloot voor zijn vertrouwde nest te kiezen. “Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij Wartburgia en mijn vrienden spelen eveneens bij de club. Daarom wilde ik graag terugkeren.”

De defensieve kracht belde vervolgens zelf hoofdtrainer Hans Schakel op om zijn interesse te peilen. “Van beide kanten leek ons een hernieuwde samenwerking leuk. Ik hoop dat ik volgend seizoen weer een belangrijke rol kan spelen in het elftal. Wartburgia kent mijn kwaliteiten en ik weet persoonlijk goed wat ik aan de club heb. Wat dat betreft zijn we een goede match.” Hommenga heeft nog altijd een zure nasmaak van zijn laatste seizoen bij Wartburgia. De Amsterdammers stonden destijds veel punten voor op de nummer twee en leken dan ook kampioen te worden, maar door de coronacrisis ging de promotie niet door. “Ik vond de beslissing natuurlijk begrijpelijk, maar het was tegelijkertijd pijnlijk. Aan alles merk je namelijk dat Wartburgia klaar is voor promotie naar de tweede klasse. Die ambitie spreken we onderling ook naar elkaar uit.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)