Home / slideshow / Hoofddorp bekert zonder puntverlies door: “Vastigheid komt erin te zitten”

Hoofddorp bekert zonder puntverlies door: “Vastigheid komt erin te zitten”

SV Hoofddorp leeft met een uitstekend gevoel toe naar aankomend weekend als de eerste competitiewedstrijd tegen Legmeervogels op het programma staat. De vereniging stond na drie bekerduels op negen punten en bekert dan ook overtuigend door.

Hoofdtrainer Jethro Abram zag zijn ploeg niet overtuigend beginnen tegen tweedeklasser EDO. “Het was in het eerste duel niet best. De tegenstander hield het veld zeer klein en wij hadden daar moeite mee”, legt Abram uit, die in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Schoten alweer een beter Hoofddorp op het veld zag staan. “In de laatste wedstrijd tegen AFC kon het eigenlijk alle kanten opgaan, maar hadden we het geluk dat het scoreverloop in ons voordeel was. Daardoor wonnen we met 2-1 en tankten we vertrouwen richting de competitie.”

De oefenmeester merkt dat de overwinningen het team goed hebben gedaan. “In onze bekerpoule was absoluut sprake van een niveauverschil, desondanks is het fijn dat we alles wonnen. Door corona merken we dat spelers moeite hebben om op te starten en dat zij sneller tegen blessures aanlopen, waardoor we ook in de bekerduels moesten schuiven in ons basisteam. Dat maakt het niet altijd makkelijk. Bovendien zijn we nog druk op zoek naar vastigheid die er steeds meer in komt te zitten. Daar helpen onze versterkingen eveneens bij.”

De Hoofddorpers maken zich op voor de competitiestart. Tegen Legmeervogels hoopt de vereniging zijn eerste driepunter binnen te slepen. “De overwinningen in de beker geven zeker vertrouwen, maar Legmeervogels zal ongetwijfeld ook klaar zijn tegen ons. Het zal daarom 50/50 worden en we gaan zien waartoe dat gaat leiden. We weten goed wat we tegen deze tegenstander kunnen verwachten en hopen goed van start te gaan. Ik weet zondagmiddag echter pas om 17:00 uur hoe de krachtsverhouding daadwerkelijk is.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)