Home / slideshow / Hoofddorp beleeft hectisch seizoen: “Met corona dit jaar een extra tegenstander”

Hoofddorp beleeft hectisch seizoen: “Met corona dit jaar een extra tegenstander”

Het is voorlopig niet het seizoen van SV Hoofddorp. De ploeg van Jethro Abram ging in de competitie driemaal onderuit, speelde eenmaal gelijk en won evenzo vaak. “Natuurlijk balen we, maar ik kan mijn spelers niets verwijten”, stelt de oefenmeester.

De Hoofddorpers wonnen de eerste competitiewedstrijd tegen Legmeervogels met 1-0, maar kwamen vervolgens in een vervelende situatie terecht. Zo ging het duel met FC Uitgeest niet door vanwege het veld en kreeg Abram na het verloren duel met Kampong (1-5) vervelend nieuws. “Maar liefst negen spelers waren na de wedstrijd positief op het coronavirus, waardoor wij twee weken niet konden trainen. Daarna moesten we die wedstrijden doordeweeks inhalen, waardoor we op dinsdag vaak niet aan zaken konden werken. We leefden van wedstrijd naar wedstrijd.”

Hoofddorp moest begin november een wedstrijd inhalen tegen koploper AFC ’34, waarbij ook andere aspecten tegenzaten. “Op die avond stond de hele A9 vast. Het zorgde ervoor dat zij anderhalf uur in de file stonden en pas om 19:45 uur op het complex waren. Wat dat betreft zat het allemaal tegen.” De wedstrijd ging uiteindelijk met 3-0 verloren. De afgelopen weken verloor Hoofddorp nog van SV Hillegom (3-2), speelde het gelijk tegen DSOV (1-1) en won het van FC Uitgeest (0-2).

Ondanks het stroeve begin van de competitie is er nog niets aan de hand voor Hoofddorp. Het team staat slechts vijf verliespunten achter op de koploper, al moet het dan wel snel in de juiste vorm komen. “Gelukkig kunnen we weer normaal trainen, waardoor we aan ons elftal kunnen werken. Hoewel ik denk dat we hiervan zeker tot de winterstop last blijven houden, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt. Elke wedstrijd zien we het namelijk steeds iets beter gaan.”

Abram blijft hard werken om de prestaties van Hoofddorp constanter te laten worden. Tegelijkertijd vindt hij het niet de leukste periode van zijn tijd bij de club. Hoewel het met de huidige coronacijfers het stilleggen van het amateurvoetbal in de lucht hangt, hoopt de hoofdtrainer voorlopig dat de wedstrijden door blijven gaan. “Ik vrees dat we nog lang zonder publiek moeten blijven spelen, maar ben van mening dat het voetbal zolang mogelijk door moet gaan.” Anderzijds ervaart Hoofddorp dit seizoen veel last van het virus. “We hebben met corona dit jaar een extra tegenstander, maar helaas kunnen we hierop geen grip uitoefenen. We moeten daarom anticiperen op de situatie.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)