SCPB RENE DE JONG

Hoofddorp boekt eerste zege van het seizoen tegen SCPB’22

In een vroege ‘degradatiekraker’, met als inzet de eerste drie-punter van het seizoen, heeft Hoofddorp met 1-3 gewonnen van SCPB’22. De gasten uit de gelijknamige plaats bogen een 1-0 achterstand om in een 1-3 zege, mede dankzij twee doelpunten van Nigel Compter.

De wedstrijd was open in de eerste helft, met beide ploegen die kansjes creëerden. SCPB’22 kwam op voorsprong door Dennis Dinkgreve, hij kopte raak uit een hoekschop van Ralf Fenne. Hoofddorp was in fases beduidend sterker en kwam ook op het scorebord voor rust, toen Dylan van Schaik de gelijkmaker (1-1) binnentikte voor zijn ploeg.

Na rust kwam Hoofddorp vrijwel direct op voorsprong, door Compter, na een opbouw fout van SCPB: 1-2. De thuisploeg kwam sporadisch nog wel terug in de wedstrijd, maar kon de gelijkmaker niet forceren. Het was Compter die het lot over SCPB bezegelde: 1-3.

Hoofddorp begon het seizoen met twee nederlagen, maar kreeg wel de complimenten voor het spel. De ploeg van trainer-coach Jorg Smeets liet in voorgaande duels defensief steken vallen, en aanvallend wist het nog geen vuist te maken. Ook de ‘geplaagde’ trainer-coach Patrick van Leeuwen van SCPB had zich een andere competitiestart voorgesteld. Dat beide teams een lastige start kennen, staat buiten kijf. Maar het is nog vroeg genoeg in het seizoen, voetballend zijn beide ploegen voldoende competitief.

Veldheer Smeets kijkt kritisch naar zijn manschappen

Van Leeuwen was over de eerste helft tevreden. De thuisploeg speelde compact en kwam op voorsprong. In de tweede helft kwam de ploeg echter niet verder dan twee kansjes. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd, vond ik”, meldde Van Leeuwen na afloop. “Hoofddorp had kansen, maar we konden het nog wel aardig compact houden, zeker na de 1-0 voorsprong. Dat is het toch verdomd zuur dat we bij het laatste fluitsignaal voor rust een treffer om de oren krijgen.”

“Na de snelle 1-2 na rust gaven we niet eens extra gas, het kwam er gewoon niet uit zaterdagmiddag”, vervolgde Van Leeuwen. “Ik was best tevreden over de redelijke eerste helft, vooral hoe we team tactisch voor de dag kwamen. Ik vond de tweede helft heel erg matig met bar weinig kansen in aanvallend opzicht. Het waren slechts enkele speldenprikjes.”

Laatste kans van de wedstrijd voor SCPB

“Je merkt in deze eerste klasse dat elke fout wordt afgestraft”, sloot Van Leeuwen af. “Ik wil daarmee niemand tekort doen, onze situatie is bekend qua afwezigen en we gaan er mee dealen.”

Een sportieve wedstrijd, met een discussie na de gelijkmaker van Hoofddorp

Ook SCPB aanvoerder Gianni Oosterhoff baalde na afloop om het resultaat, maar zag ook de positieve punten ,,We werken heel erg hard met elkaar. Maar op bepalende momenten moeten wij wel nakomen wat we afspreken. Feit is ook dat we nog altijd vijf-zes basisjongens missen, waar we vorig seizoen kampioen mee zijn geworden. Iedereen doet zijn uiterste best, dat is niet de kwestie. Het harde werken moet snel meer punten gaan opleveren. Het krachtsverschil is niet onwijs groot in deze competitie, we zijn tot nu toe niet één keer weggespeeld.”

Hoofddorp klimt dankzij de zege naar de tiende plaats, met een overwinning en twee nederlagen. SCPB blijft onderin hangen met één punt uit vier duels.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)