Home / Algemeen / Hoofddorp geeft het goede voorbeeld bij Legmeervogels

Hoofddorp geeft het goede voorbeeld bij Legmeervogels

Door de tweede zege op rij heeft Hoofddorp zich in de middenmoot van de zondag eerste klasse A gemeld. De ploeg van Jethro Abram profiteerde optimaal van een kansen missend Legmeervogels: 1-3. In het laatste halfuur deden de Hoofddorpers waar het bij de thuisploeg juist al weken aan schort: scoren.

In de eerste helft ging het gelijk op. Namens Legmeervogels zag Martijn Tjon-A-Njoek zijn inzet gekeerd worden door doelman Jan Ziere, aan de andere kant voorkwam verdediger Noud Schartman dat Lars van Rijn de score kon openen. De grootste kans was voor Stefan Smal. Zijn kopbal, uit een hoekschop van Raymond Breedijk, werd fraai gepakt door Legmeervogels-keeper Halil Süzülmüs. Halverwege het eerste bedrijf kwam de thuisploeg aan de leiding. Na goed doorzetten van Mitchell Verschut kon Puck Postma de 1-0 aantekenen, maar vijf minuten later was het alweer gelijk. Een schot van Sergio Comvalius was Süzülmüs te machtig: 1-1.

Na de rust kreeg Legmeervogels via Rodney Smorenberg en Postma de eerste mogelijkheden om de voorsprong te herstellen. Beide inzetten waren een prooi voor Ziere. Zijn collega aan de overkant, Süzülmüs, moest even later handelend optreden bij een poging van Sven Wierda. In de 66ste minuut werd de sluitpost wel gepasseerd, al ging daar een fout van één van zijn verdedigers aan vooraf. Jimmy Spruijt liet zich wel erg eenvoudig passeren, waarna het voor Mohamed Chih eenvoudig was om van dichtbij de 1-2 te maken.

Een kwartier voor tijd dachten de Uithoorners een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de stand gelijk te trekken. Anwar Akrouh werd in het strafschopgebied aan zijn shirt getrokken, maar tot ieders verbazing zag scheidsrechter Krop hier geen penalty in. Ondanks meerdere pogingen van de thuisploeg, gooide Hoofddorp het duel vier minuten voor tijd in het slot. Een afstandsschot van Tom Kok werd niet goed verwerkt door Süzülmüs en in de rebound schoot Smal de 1-3 binnen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Met dank aan Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker