Home / Algemeen / Hoofddorp gooit deur naar gevarenzone dicht

Hoofddorp gooit deur naar gevarenzone dicht

Hoofddorp is goed op weg om zich als promovendus ruim voor het eind van het seizoen veilig te spelen in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jerry Verschoor versloeg EDO, dat vorige week aankondigde na dit seizoen te stoppen met zondagvoetbal, met 3-2 en staat daardoor acht punten boven de nacompetitiestreep.

Na een sterke openingsfase van de bezoekers uit Haarlem nam de thuisploeg de touwtjes in handen. Het leverde ook een openingstreffer op. Jasmin Ramic werd licht getoucheerd door EDO-verdediger Daan Siegerist, voldoende voor een strafschop. Ramic besloot zelf achter de bal te gaan staan en schoot deze overtuigend binnen: 1-0. Enkele minuten later kwam EDO met wat geluk op gelijke hoogte. Nicky Witschge haalde een vrije trap van Amin Ouass van de doellijn, waarna de bal voor de voeten van Florian Toen belandde. Hij kon van dichtbij de 1-1 binnen tikken.

Hierna ging het spel over en weer. Na dertig minuten nam de thuisploeg de voorsprong terug. Sven Wierda veroverde de bal, bezorgde deze bij Raven Bergwijn en hij bracht de inlopende Lars van Rijn in stelling voor de 2-1. Nog voor de rust kreeg Hoofddorp via een bijna identieke situatie de kans op de 3-1. Nu was Revelino Vermeer de aangever, alleen trof Van Rijn deze keer geen doel.

Net als in het eerste bedrijf kwam EDO beter uit de kleedkamer. Hoofddorp begon erg chaotisch aan de tweede helft en moest alle zeilen bijzetten om een gelijkmaker van Ouass te voorkomen. Langzamerhand kreeg de thuisploeg weer een overwicht en daarbij ook een paar grote kansen. Ramic en Wierda kwamen allebei alleen voor het doel, maar beide keren lag Yorinn Albers in de weg.

Acht minuten voor tijd viel de bevrijdende 3-1 alsnog. Uit een hoekschop kreeg Wierda de bal voor zijn voeten en wist vervolgens een gaatje te vinden in het drukke strafschopgebied. Nog geen minuut later leek EDO de spanning terug te brengen door een aansluitingstreffer van Siegerist, maar dichterbij kwamen de Haarlemmers niet meer.

Hoofddorp heeft inmiddels een keurige zevende plek in de middenmoot te pakken en begon bovendien goed aan de derde periode. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Minke Wiggerink