Hoofddorp haakt aan bij middenmoot na zege op DEM

In de zondag eerste klasse A won Hoofddorp tegen de verhoudingen in met ruime cijfers van DEM. De ploeg van Jerry Verschoor had het op eigen veld erg lastig met de nummer met de ploeg uit Beverwijk. In een slechte wedstrijd van beide kanten was Hoofddorp het meest effectief en pakte met een 3-0 overwinning drie belangrijke punten.

Gelijk in het begin van de wedstrijd kreeg DEM een grote kans om al snel op voorsprong te komen in Hoofddorp. Timo Wolters kwam met een mooie actie langs zijn directe tegenstander  en kon een strakke voorzet geven op Martijn Kuijs. Het was dat jammer dat Kuijs  een paar centimeter te kort om de bal binnen te lopen.

Na deze eerste grote kans bleef het een half uur lang erg rustig. DEM is de bovenliggende partij, maar de eindpass werd regelmatig door de thuisploeg onderschept zodat de ploeg uit Beverwijk niet tot grote kansen kan komen.Hoofddorp wist er zelf maar weinig uit te komen en probeerde vooral via de lange bal richting de keeper van DEM te komen.

Vijf minuten voor rust weet Hoofddorp toch de voorsprong te pakken. Lars van Rijn wist met een prachtige actie over de rechterkant zijn directe verdediger voorbij  te komen. Met een goede bereikte hij Sven Wierda die van dichtbij uit kon halen. In eerste instantie liggen een verdediger en de keeper nog voor de bal, maar met een tweede schot weet hij Hoofddorp dan toch tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong te schieten.

Na rust is het DEM dat direct op jacht gaat naar de gelijkmaker. Al binnen vijf minuten kregen Mehmet Gencer en Rik Stals al twee grote kansen. Ze zagen de bal alleen  in het zijnet en voorlangs het doel van Hoofddorp keeper Donovan Partosoebroto gaan.

Na deze kansen leek de tweede helft weer heel erg op de eerste helft. DEM had het overwicht in de tweede helft en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. In de aanval hadden ze alleen erg veel moeite om de laatste vrije man te vinden. Dit zorgde ervoor dat Hoofddorp steeds deze laatste pass weg kon werken en vanuit de counter en de lange bal kon proberen er uit te komen.

Naarmate de tijd vorderde ging DEM steeds meer risico nemen. De geboden ruimte  die het daardoor weg moest geven was echter het ideale scenario voor de ploeg van Jerry Verschoor. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Olaf Schell op rechts langs zijn tegenstander te komen. Met een perfect op maat gegeven voorzet die van de keeper af draaide wist hij Sven Wierda te bereiken die zijn tweede van de middag binnen wist te lopen en zo Hoofddorp op 2-0 wist te zetten.

In de laatste minuut kon Hoofddorp zelfs nog een extra schepje zout in de wonden van DEM strooien. Wederom wist Olaf Schell met een goede voorzet een inlopende aanvaller van Hoofddorp te bereiken. Dit maal was het Robbert Rooth die net binnen de lijnen was gekomen. De voorzet van Olaf Schell ging aan iedereen voorbij en kwam bij de tweede paal voor de voeten van Robbert Rooth die de keeper van DEM kansloos liet en de eindstand van 3-0 op het scorebord zette.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A

Met dank aan Rob Wiggerink
Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)