Hoofddorp heeft geen schijn van kans tegen koploper Fortuna Wormerveer

Hoofddorp blijft in de onderste regionen van de zondag eerste klasse A rondhangen. De ploeg van Jerry Verschoor was op eigen veld tegen Fortuna Wormerveer kansloos. De koploper versloeg de promovendus met 1-5.

Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde Fortuna Wormerveer de wedstrijd en liep Hoofddorp achter de feiten aan. Nadat Luuk Purvis in de openingsfase het eerste waarschuwingsschot afvuurde, was het na acht minuten raak voor de gasten. Yannick Klopper gaf de bal op een presenteerblaadje aan Milan Klopper: 0-1. Het was voor Fortuna geen reden om het iets rustiger aan te doen, want in de veertiende minuut lag ook de 0-2 in de Hoofddorpse doel. Nick Snelders maakte slim gebruik van de geboden ruimte.

Het lukte Hoofddorp niet om van zich af te bijten. Pas na 25 minuten viel het eerste serieuze schot tussen de palen te noteren. In die fase kreeg de thuisploeg iets meer ruimte om te voetballen, maar één keer aanzetten door Fortuna zorgde ervoor dat de wedstrijd na ruim een halfuur eigenlijk al beslist was. Met een fraaie knal zorgde Milan Klopper voor de 0-3. Vlak daarna raakte Yannick Klopper ook nog de lat boven de verslagen doelman Donovan Partosoebroto.

Pas in de slotfase deed Hoofddorp iets terug. In een povere tweede helft profiteerde Lars van Rijn van een foutje van Fortuna-doelman Nordin Bakker om de nul weg te poetsen. Deze treffer gaf heel even een klein sprankje hoop, maar die verdween nog geen twee minuten later als sneeuw voor de zon. Fortuna Wormerveer gaf weer even gas en liep via Mandjano Manuputty (goedlopende aanval) en Nick Snelders (vrije trap van ruim twintig meter) uit naar een 1-5 zege.

Hoofddorp staat momenteel op de elfde plaats en daarmee zouden zij aan het eind van de rit veilig zijn. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.