Hoofddorp houdt IVV van periodetitel af

Het was een van de topduels zondagmiddag in 1a: Hoofddorp – IVV. Waar Hoofddorp zich mengt in de titelstrijd, doet ook promovendus IVV het dit seizoen goed. De ploeg kon zelfs de periodetitel pakken. Maar zover kwam het voor de Landsmeerders niet, zij werden met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Hoofddorp moest het in de topper onder andere doen zonder aanvoerder Donny Kessing, die vorige week twee keer geel kreeg en dus geschorst was. Het bood de Hoofddorpers kans om nog meer jonge talenten speeltijd te geven in het eerste. Zo kregen onder andere Khalil Elmont, normaal gesproken speler van de O19 en Jeremiah Kingongo een basisplaats.

Al na drie minuten was het echter het ervaren IVV dat het net wist te vinden, Boyd Mak opende de score voor de Landsmeerders na een fraaie aanval. Roy Bussmann slingerde de bal de zestien in, waarna Dylan van Os Mak zag staan en de bal goed teruglegde op de doelpuntenmaker.

Na een half uur was het echter Kingongo die zijn ploeg van afstand op gelijke hoogte bracht. Meteen na rust liet ook Elmont zich gelden door Mitchel Dijkstra te omspelen en de 2-1 te maken. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 3-1, toen Jerry Buddingh de bal in eigen doel knikte.

Zo greep IVV naast de periodetitel en zakt het af naar de zevende plaats op de ranglijst. Hoofddorp blijft bovenin meedoen en staat nu derde. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV