Hoofddorp in typisch degradatieduel met Hillegom de meest gelukkige

Drie punten kunnen ze in Hoofddorp heel goed gebruiken. De plaatselijke eersteklasser zat de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen en vond door een gelukkige 0-1 overwinning op bezoek bij hekkensluiter Hillegom de aansluiting met de middenmoot weer terug.

De promovendus zat de laatste weken niet lekker in haar vel en dan zijn drie punten heel belangrijk volgens trainer Jerry Verschoor. “Die hebben wij hard nodig. We zijn niet goed uit de winterstop gekomen en voor het groepsgevoel is dit dan heel fijn.” De manier waarop het ging, maakt dan niet meer uit. “Het was een super slechte wedstrijd, een typisch degradatieduel. We mochten allebei niet verliezen.”

Eén doelpunt maakte uiteindelijk het verschil in Hillegom. Een frommelgoal, typerend voor de wedstrijd. Zes minuten voor tijd werd een hoekschop slecht weggewerkt door de defensie van de thuisploeg. Wibout de Vetten bracht de bal opnieuw in het strafschopgebied en vervolgens verdween deze tot ieders verbazing door een aantal benen het doel in: 0-1. “Ik begreep van de jongens dat niemand de bal heeft aangeraakt. Als het gelijk was gebleven, zou dat gezien de wedstrijd terecht zijn, omdat het van beide kanten niet goed voetbal was. Maar ik ben hier niet minder blij mee. Wij waren de gelukkige winnaar.”

Door deze drie punten klom Hoofddorp naar de achtste plaats. Het zit allemaal nog dicht bij elkaar in het rechterrijtje, want het verschil met de nacompetitiestreep is slechts drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)