Hoofddorp komt niet verder dan puntendeling tegen Zaanlandia

Hoofddorp heeft de kans laten liggen om een goede stap te zetten richting directe handhaving in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jethro Abram hield slechts een punt (1-1) over aan het thuisduel tegen middenmoter Zaanlandia.

De man van de wedstrijd? Volgens Abram: Zaanlandia-doelman Terry Bosma. “De beste keeper uit de eerste klasse. Hij heeft nu weer het verschil gemaakt”, vond de oefenmeester. Na tien minuten redde Bosma al goed op een schot van Mohamed Chih. Vanaf dat moment werd Zanlandia beter omdat er bij Hoofddorp een paar spelers niet thuisgaven. Eén daarvan was Boi Postma. De vleugelverdediger veroorzaakte een strafschop (vasthouden) waar Burak Bulduk wel raad mee wist: 0-1.

Abram besloot nog voor de rust in te grijpen en Postma eruit te halen voor Tom Kok. Dat wierp gelijk zijn vruchten af. Pas enkele minuten in het veld werd de middenvelder, die volgend seizoen voor VVSB speelt, gevloerd in het zestienmetergebied. Ook hier werd de bal op de stip gelegd. Vanaf elf meter maakte Chih geen fout: 1-1.

In de tweede helft kreeg Hoofddorp een paar goede kansen op een voorsprong. Zo zag Revilinio Vermeer zijn inzet van de doellijn gehaald worden en ging een poging van Chih via Bosma tegen de lat. Een overwinning zat er niet in. “Ik zit nu nog steeds met een zuur gevoel op de bank”, zegt Abram een paar uur na het laatste fluitsignaal. Zijn ploeg staat weliswaar op de veilige elfde plek, al is dit slechts op basis van een iets beter doelsaldo (één doelpunt) dan Zeeburgia.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.