Hoofddorp neemt door eerste competitiezege afstand van onderste plaatsen

Hoofddorp heeft de eerste zege in de zondag eerste klasse A binnen. De ploeg van Jerry Verschoor versloeg Hillegom met 2-1 door doelpunten van Jasmin Ramic en Raven Bergwijn. Overigens kreeg de promovendus voor de derde keer in vier wedstrijden een rode kaart.

Beide ploegen waren hard op zoek naar hun eerste driepunter en hadden eigenlijk niets aan een gelijkspel. In de openingsfase kreeg Hoofddorp de betere kansen. Een voorzet van Revelinio Vermeer kwam net niet aan bij de inlopende Jasmin Ramic en even later schoot diezelfde Vermeer van zo’n twintig meter rakelings naast. Pas na 35 minuten stichtte Hillegom het eerste gevaar. Calvin Arendse kwam na een goede solo tussen twee verdedigers door oog-in-oog te staan met doelman Donovan Partosoebroto, maar zijn schot eindigde tegen de buitenkant van de paal.

Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een hoekschop van Vincent Partosoebroto kwam goed op het hoofd van Ramic, die boven iedereen uit torende en de bal hard achter doelman Rahim Gök kopte: 1-0. Lang kon Hoofddorp niet van deze voorsprong genieten. Aiden Ryan omspeelde de uitgekomen Partosoebroto en schoot Hillegom nog voor de rust op gelijke hoogte: 1-1.

Na de rust werd er door beide ploegen minder goed gevoetbald. Het duurde tot de zestigste minuut voor de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Uit een goede steekbal van Wibout de Vetten werd Raven Bergwijn alleen voor Gök gezet, die alert genoeg was om een nonchalante stift simpel op te vangen. De tweede keer dat Bergwijn voor het Hillegomse doel verdween, een kwartier later, was de aanvaller trefzeker. De van Nieuw Utrecht overgekomen aanvaller omspeelde Gök voor de 2-1.

De laatste tien minuten moest Hoofddorp verder met tien man. Clarenzo Fer gaf zijn tegenstander een flinke duw nadat de scheidsrechter al had gefloten voor een overtreding, wat Fer op een directe rode kaart kwam te staan. Met een man meer en een extra aanvaller probeerde Hillegom de gelijkmaker nog te forceren. Er volgden een paar goede kansen, maar onder andere spits Ronald Turenhout kon Hoofddorp niet van de eerste competitiezege afhouden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.