Hoofddorp op wilskracht te sterk voor Legmeervogels

Hoofddorp heeft in de zondag eerste klasse A drie belangrijke en ook verrassende punten gepakt. Legmeervogels, de nummer vier van de ranglijst, werd met 4-2 verslagen door de ploeg van Jerry Verschoor. Het grote verschil: Hoofddorp wilde winnen, terwijl Legmeervogels het liet afweten.

In de openingsfase stond Hoofddorp-doelman Donovan Partosoebroto zijn oude club in de weg in hun zoektocht naar de openingstreffer. De Uithoorners hadden het meest recht op een voorsprong, alleen een slechte afronding speelde de ploeg van Michel Nok parten. Bij de eerste, de beste aanval van Hoofddorp was het wel gelijk raak. Zwak ingrijpen van verdediging van de gasten zorgde ervoor dat Lars van Rijn halverwege de eerste helft de 1-0 op het scorebord kon brengen.

De Hoofddorpse voorsprong was tegen de verhouding in. Vier minuten later werd het zelfs 2-0. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt en Yannick Steffens profiteerde hiervan. Op slag van rust was diezelfde Steffens opnieuw trefzeker, wederom uit een hoekschop. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg een riante 3-0 voorsprong halverwege.

Legmeervogels koos er in de tweede helft voor om meer op de aanval te spelen en begon in het laatste halfuur aan een comeback. Yorick van der Deijl strafte een misverstand in de achterhoede van Hoofddorp af voor de 3-1 en vlak daarna maakte Jordi van Gelderen met de 3-2 zijn eerste doelpunt in Uithoornse dienst.

Revelino Vermeer zorgde er negen minuten voor tijd echter voor dat de inhaalrace werd beëindigd. Een zondagsschot van zeker 35 meter van de aanvaller van Hoofddorp verdween precies in de kruising en betekende de 4-2 eindstand. Voor Legmeervogels een nederlaag die het geheel aan zichzelf te wijten heeft, terwijl de thuisploeg precies op de juiste momenten toesloeg.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.