Home / Algemeen / Hoofddorp pakt eerste zege tijdens prettig weerzien met AFC’34

Hoofddorp pakt eerste zege tijdens prettig weerzien met AFC’34

Voor het eerst sinds zijn vertrek bij AFC’34 keerde Jethro Abram met zijn huidige club Hoofddorp terug in Alkmaar. De trainer werkte twee jaar bij de competitiegenoot en verkaste afgelopen zomer, met in zijn kielzog enkele spelers, naar Hoofddorp. Het was een fijn weerzien met zijn oude club. In Alkmaar pakte de eersteklasser de eerste zege van dit seizoen: 0-2.

“Het was leuk om terug te keren. Ik heb daar twee prima jaren gehad en ben er met een goed gevoel vertrokken”, zei Abram. Hij heeft nog altijd goed contact met oud-spelers van hem en een verzorger die uitgerekend rondom die wedstrijd in het zonnetje werd gezet. “Ik ben wel blij dat we daar hebben gewonnen, want AFC’34 had hoge verwachtingen van ons.”

Eén van de spelers die de trainer achterna ging, Stefan Smal, had een groot aandeel in de 0-2 overwinning. Deze zege kreeg pas in de laatste tien minuten gestalte. Na een goede steekbal van Smal kon Mohamed Chih in de 81ste minuut doelman Mike Wesselink omspelen en amper een minuut later deed Smal dit zelf ook voor de 0-2. “Na de 0-1 dacht ik al dat de buit binnen was. De hele tweede helft bepaalden wij het spel, je zag dat AFC’34 het niet meer kon volhouden.”

De 0-2 zege betekende de eerste driepunter voor Hoofddorp, dat door drie nederlagen nog zonder punten was. “Als je drie keer op rij verliest, is het altijd fijn om een keer te winnen”, besloot Abram. Zijn ploeg komt op gelijke hoogte met AFC’34, dat ook drie punten heeft. Volgende week gaan de Hoofddorpers op bezoek bij Legmeervogels.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink