Hoofddorp plukt Guus Zuidema weg bij jeugdliefde IVV

Na zeventien jaar gaat Guus Zuidema derdeklasser IVV verlaten voor Hoofddorp. De 22-jarige keeper, tevens aanvoerder in Landsmeer, hoopt bij de eersteklasser te kunnen kijken waar zijn plafond ligt.

Enkele weken geleden werd Zuidema door Hoofddorp-trainer Jethro Abram gebeld. “Ze hebben mij paar keer bekeken en hadden geïnformeerd in de regio wat voor soort keeper ik ben. Daarna ben ik op gesprek geweest en werd mij verteld dat ze mij als versterking zien voor het eerste elftal”, legt Zuidema uit. “Ik kreeg er een goed gevoel bij en besloot voor deze kans te gaan.”

Ook spelen de sportieve ambities die de Landsmeerse keeper heeft een grote rol. “Ik speel al sinds mijn vijfde bij IVV en ben nu 22 jaar oud. Bij IVV ben ik een kind van de club en ik woon er bijna naast, dat is natuurlijk ideaal, maar ik wil weten waar mijn plafond ligt. Deze kans wil ik niet laten lopen.”

Dat voor zowel IVV als Hoofddorp nog niet duidelijk is in welke klasse het volgend seizoen speelt, maakt hem niet zoveel uit. “Bij IVV zit het nu even niet mee. Wat voor de winterstop allemaal lukte zit nu even tegen. Maar een periodekampioenschap hebben we al, dus misschien promoveren we nog wel. Van Hoofddorp hoop ik dat ze in de eerste klasse blijven, maar je weet nooit wat er gebeurt. Toch ga ik er vanuit volgend jaar een mooi seizoen te kunnen draaien op een hoger niveau.”

Naast Zuidema, die in Hoofddorp de huidige doelman Jan Ziere (stopt) moet opvolgen, heeft de huidige nummer elf van de zondag eerste klasse A zich ook versterkt met Erwin Smajic. De aanvaller komt over van tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels.

Tekst: Jesper Roele
Foto: Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)