Hoofddorp speelt zich door gelijkspel tegen AFC’34 veilig

Hoofddorp speelt ook volgend seizoen in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Jethro Abram hield op de slotdag een punt over aan het duel tegen AFC’34 (0-0), precies wat nodig was om Zeeburgia, voor het geval dat de concurrent zou winnen, sowieso achter zich te houden.

De Alkmaarders waren al uitgespeeld, maar leken hun oude trainer niet zomaar een positief resultaat (en daarmee handhaving) gunnen. In de derde minuut mikte Sercan Yilmaz vanaf vijf meter voor het doel over. Hierna besloten de bezoekers iets meer in te zakken en moest Hoofddorp het spel maken. Pas na een halfuur slaagde A-junior Miliano Groenbast erin om met een schot op de paal het publiek weer te laten opveren. Vlak voor rust was ook Sven Wierda dichtbij een openingstreffer. De spits faalde echter oog-in-oog met doelman Mike Wesselink.

Diezelfde Wesselink leverde vrij snel na de theepauze de bal in bij Mohamed Chih, maar zijn schot vanaf zo’n dertig meter vloog een meter over het lege doel. Tien minuten voor tijd was AFC’34 weer gevaarlijk. Een vrije trap van Tom Groot kwam in de kluts voor de voeten van Sandro Staal. Zijn inzet werd gekeerd door Jan Ziere, die in zijn allerlaatste wedstrijd als keeper zijn doel schoon hield.

In de brilstand kwam geen verandering meer. Door het doelpuntloze gelijkspel is Hoofddorp op de elfde plek geëindigd. Zeeburgia, dat uiteindelijk vier punten achterstand heeft, moet het vege lijf zien te redden via de nacompetitie. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag eerste klasse A.