Hoofddorp steelt belangrijke punten uit Hillegom

Na de laatste weken te weinig te hebben gekregen, heeft zondag eersteklasser Hoofddorp tijdens het bezoekje aan nummer voorlaatst Hillegom zelfs iets teveel gekregen. De 2-3 overwinning smaakte niet minder lekker voor de ploeg van Jethro Abram.

In de eerste helft was Hoofddorp nog de bovenliggende partij en moest het twee keer een achterstand ongedaan maken. Nadat
Jeroen Dedel de score opende, trok Revelino Vermeer de stand gelijk door een individuele actie te besluiten met een schot in de kruising. Via Jim Pijpers kwam Hillegom opnieuw aan de leiding. Nog voor de rust werd ook die treffer weggepoetst. Na goed doorzetten van Mohamed Chih tekende Kobina Plange voor de 2-2.

Na de rust ontpopte doelman Jan Ziere zich tot grote man door meerdere goede kansen voor Hillegom onschadelijk te maken. Twaalf minuten voor tijd kwamen de bezoekers voor het eerst aan de leiding. De jonge Milliano Groenbarst (oorspronkelijk Onder-19) kon zijn invalbeurt niet bekronen met een treffer, maar in de rebound knalde Sven Wierda (volgend seizoen HBC) de bal via de onderkant van de lat alsnog binnen.

“Daarna was het echt tegenhouden. Vrouwen en kinderen eerst, we hebben echt gewerkt als leeuwen”, blikte Abram terug. “Een paar zaten er echt doorheen. Het was alsof wij de laatste tien minuten met een paar man minder hebben gespeeld.” De krappe marge bleek voldoende om over de streep te trekken. Door de zege staat Hoofddorp nu vier punten boven de nacompetitiestreep. “Ik denk dat we nog drie punten nodig hebben, maar dan ga ik er wel vanuit dat de straf voor AGB blijft staan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink