Hoofddorp trekt stijgende lijn door tegen AFC’34

Zondag eersteklasser Hoofddorp heeft de 2-1 overwinning van vorige week op Hillegom doorgetrokken naar de wedstrijd tegen AFC’34. De ploeg van Jerry Verschoor versloeg de nummer drie van de ranglijst met 2-0.

In de openingsfase werd Hoofddorp, zoals Verschoor eerder in de week voorspelde, direct achteruit gedrukt door AFC’34, dat het spel wilde maken. Al binnen vijf minuten kregen de Alkmaarders via Luc Schuffelen een grote kans. Uit een vrije trap van Bas Kansen werd zijn schot uit de draai geblokt.

Na een kwartier kwam de thuisploeg langzaam onder de druk vandaan en kreeg het ook kansen. Een grote fout in de verdediging van AFC’34 leidde zelfs de openingstreffer in. Revelinio Vermeer veroverde de bal, kon alleen op de uitkomende doelman Joey Wiese af die hij met een fraaie stift verschalkte: 1-0.

Naarmate de eerste helft vorderde, probeerde AFC’34 een gelijkmaker te forceren, maar was Hoofddorp dichter bij een tweede treffer. Raven Bergwijn werd door een verre uittrap van doelman Donovan Partosoebroto richting het vijandelijke doel. Wiese stormde zijn goal uit, nam Bergwijn mee in zijn poging de bal weg te werken en kwam goed weg met een vrije trap in plaats van strafschop. De vrije trap werd overigens in de muur geschoten.

Vlak na rust verdubbelde de thuisploeg alsnog de voorsprong. Door een goede actie aan de rechterkant bereikte Vermeer de vrijgelopen Jasmin Ramic, die niet hoefde na te denken en de 2-0 binnen schoot. Na deze tegentreffer gingen de gasten steeds meer naar voren spelen om de aansluiting te vinden. AFC’34 ging na de 2-0 steeds meer naar voren spelen. Dit zorgde voor veel gevaar via de flanken, maar de eindpasses waren telkens net niet goed. Daarmee maakten de Alkmaarders het zichzelf erg moeilijk.

In de laatste tien minuten kreeg Hoofddorp nog de mogelijkheden om de score nog uit te breidden. Door de ruimte die in de achterhoede van AFC’34 was ontstaan kon Olaf Schell tot twee maal toe alleen op Wiese aflopen, alleen kwam de sluitpost beide keren als winnaar uit de strijd om erger voor zijn ploeg te voorkomen.