Home / Algemeen / Hoofddorp verzekert zich probleemloos van langer verblijf in eerste klasse

Hoofddorp verzekert zich probleemloos van langer verblijf in eerste klasse

Hoofddorp blijft eersteklasser. De ploeg van Jerry Verschoor pakte tegen hekkensluiter Assendelft de laatste punten die de promovendus nodig had om zeker te zijn van lijfsbehoud. Op eigen veld kwam de middenmoter nauwelijks in de problemen: 2-0.

De Hoofddorpers moesten zelf het spel maken, omdat Assendelft ver terug tot op eigen helft zakte en probeerde er via de counter snel uit te komen. De thuisploeg had hierdoor een groot overwicht en kreeg ook de betere kansen. Vroeg in de wedstrijd moest Assendelft-doelman Jorrit van Hoolwerff zijn kunsten al vertonen. Lars van Rijn kwam aan de rechterkant goed door, zijn voorzet werd door Sven Wierda teruggelegd en een schot van de inlopende Jasmin Ramic werd goed gered.

Na een half uur was het wel raak voor Hoofddorp. Opnieuw liet Van Rijn zijn directe tegenstander zijn hielen zien en zijn fraaie voorzet werd door Ramic binnen gewerkt: 1-0. Pas met een achterstand kreeg Assendelft de eerste mogelijkheden. Ron van den Valk stond vogelvrij in het strafschopgebied, alleen werd dit slecht uitgespeeld. De grootste kans was voor Stefan Seijs. Hij ontsnapte aan buitenspelval, mocht alleen op doelman Donovan Partosoebroto af, maar faalde oog-in-oog met de sluitpost.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Hoofddorp kon via de zijkanten voor veel gevaar zorgen en was veelvuldig in de aanval. Spitsen Wierda en Ramic kregen meerdere mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Het duurde tot de 85ste minuut voordat het duel in het slot werd gegooid. Na een geblokt schot van invaller Aziz Ercan kwam de bal bij Wierda, die de drie punten veiligstelde met de 2-0.

Met vier wedstrijden te gaan en een voorsprong van twaalf punten op de nacompetitiestreep is Hoofddorp veilig, omdat de directe concurrenten elkaar treffen. Met een beetje geluk kan de promovendus zich ook nog mengen in de strijd om de derde periodetitel. Daarin staat Hoofddorp vijfde, op drie punten van koploper Fortuna Wormerveer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Minke Wiggerink