Hoofddorp vlak voor tijd onderuit bij EDO

De lichte opmars van promovendus Hoofddorp in de zondag eerste klasse A is door EDO een halt toegeroepen. Na twee overwinningen op rij ging de ploeg van Jerry Verschoor met 2-1 onderuit in Haarlem.

Het duel was een wedstrijd met twee gezichten: een gezapige eerste helft, waarin Hoofddorp moeiteloos overeind bleef, en een bloeiende tweede helft waarin de gasten overtroefd werden door EDO. Voor de rust was Hoofddorp de betere ploeg. Vooral over de rechtervleugel kwamen zij een paar keer goed door. Na ruim een halfuur werd een voorzet van rechtsbuiten Revelinio Vermeer verkeerd ingeschat door EDO-verdediger Daan Siegerist, waar de vrijstaande Jasmin Ramic van kon profiteren voor de 0-1 voorsprong.

De Hoofddorpers kregen nog een paar goede kansen voor de rust, maar slaagden er niet in om dit verschil ook in de score tot uitdrukking te laten komen. Na de hervatting kantelde de wedstrijd volledig. EDO klapte er vol op en daar had Hoofddorp het overduidelijk moeilijk mee. Siegerist maakte vlak na rust zijn fout bij de 0-1 goed door de Haarlemse gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Vanuit de kluts schoot de mee opgekomen verdediger beheerst raak: 1-1.

Het lukte de gasten niet meer om in het eigen spel te komen. De 2-1 hing in de lucht, maar deze viel pas vlak voor tijd. Doelman Donovan Partosoebroto kreeg een harde vrije trap van Jeff Kemper niet klemvast en in de rebound was Xavier Netteb (ex-Zeeburgia en JOS, red.) er als eerste bij om de winnende treffer in de rebound binnen te tikken.

Door de nederlaag ziet Hoofddorp EDO op de ranglijst passeren. De ploeg van Jerry Verschoor staat na zes wedstrijden (twee zeges, twee gelijke spelen en twee nederlagen) op een achtste plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.