Home / Algemeen / Hoofddorp zet Hillegom overtuigend opzij

Hoofddorp zet Hillegom overtuigend opzij

Na een mindere reeks van één punt uit drie wedstrijden heeft zondag eersteklasser Hoofddorp weer de volle buit gepakt. De ploeg van Jethro Abram was op eigen veld veel te sterk voor concurrent Hillegom, dat op een afgetekende 4-0 nederlaag werd getrakteerd.

De thuisploeg begon ijzersterk aan het duel. Terwijl sommige toeschouwers nog op zoek waren naar hun plek langs de lijn, stond het al 1-0. Uit een goede inworp van Yannick Steffens kopte Kobina Plange raak. Na de vroege tegentreffer ging Hillegom snel op zoek naar een gelijkmaker. De bezoekers, onder leiding van voormalig Hoofddorp-trainer Stefan Teeken, zetten Hoofddorp onder druk, al bleven de betere kansen voor de gastheren. Zo faalde Revelinio Vermeer oog-in-oog met doelman Donovan Partosoebroto, vorig seizoen nog onder de Hoofddorpse lat.

Vlak voor rust werd de marge alsnog verdubbeld. Mohamed Chih bleef ondanks een overtreding goed overeind, mocht doorgaan van de scheidsrechter en zette zichzelf vrij voor Partosoebroto. Met een geplaatst schot via de binnenkant van de paal zette de jongeling de 2-0 op het scorebord.

Ook in de tweede helft was Hoofddorp de bovenliggende partij. Na een uur spelen werd de score verder opgeschroefd. Na een prachtige combinatie met Chih kwam Vermeer voor het doel te staan. Opnieuw slaagde de aanvaller er niet in te scoren, maar de rebound was wel een prooi voor Olaf Schell. Pas een kwartier voor tijd leek Hillegom iets terug te doen, alleen kwam Jeroen Dedel een paar centimeter te kort om een voorzet binnen te tikken. In de slotfase bepaalde Lars van Rijn, in twee instanties, de eindstand op 4-0.

Door de ruime overwinning is Hoofddorp naar de zevende plek geklommen. Volgende week gaat de ploeg van Jethro Abram voor de derby van de Haarlemmermeer op bezoek bij DSOV, dat met één punt meer ook een plaats hoger staat. Die wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Minke Wiggerink