Home / Algemeen / Hoofddorp zet in Uitgeest grote stap richting handhaving

Hoofddorp zet in Uitgeest grote stap richting handhaving

In de zondag eerste klasse A heeft Hoofddorp uitstekende zaken gedaan op weg naar handhaving. Op bezoek bij FC Uitgeest, dat al een nacompetitieticket binnen heeft, wist de ploeg van Jethro Abram door een treffer van Revelinio Vermeer met 0-1 te winnen. Hoofddorp heeft volgende week tegen AFC 34 aan een punt genoeg om ook volgend jaar in de eerste klasse te spelen.

In de eerste helft viel er weinig te beleven op Sportpark De Koog. Beide ploegen waren niet bij machte om goede kansen te creëren. Het logische gevolg was dan ook een doelpuntloze ruststand. “Het was van beide kanten een slechte wedstrijd,” aldus Hoofddorp-trainer Jethro Abram. “Maar in deze fase van de competitie is het ook niet meer echt belangrijk of je goed speelt. Het gaat om de punten.”

In de tweede helft kreeg het publiek iets meer spektakel voorgeschoteld. Hoofddorp kwam goed uit de kleedkamer en na vijf minuten zorgde Revelinio Vermeer voor de openingstreffer. De aanvaller was het eindstation van een goede combinatie tussen Lars van Rijn en Sven Wierda: 0-1.

In het restant van de wedstrijd was het voor Hoofddorp vooral tegenhouden. En dat deed de ploeg met succes. Slechts eenmaal kwamen de bezoekers in de problemen. Uitgeest raakte in een hachelijke situatie de paal en de lat. Op karakter wist Hoofddorp uiteindelijk de drie punten binnen te halen. “We hebben niet goed gespeeld, maar wel heel hard gewerkt. Wat dat betreft moet ik de ploeg een compliment geven. Ik hoop dat we ons volgende week tegen AFC 34 veilig kunnen spelen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)