Hoofdredacteur Mathijs Groenewoud verlaat Het Amsterdamsche Voetbal

Mathijs Groenewoud heeft besloten per direct zijn taken als hoofdredacteur van Het Amsterdamsche Voetbal neer te leggen. Zijn gezondheid laat dit niet niet meer toe. Deze week droeg hij het stokje over. Groenewoud zal zich tot het eind van het seizoen nog wel bezighouden met het volgen van de Tweede Divisie. In een uitgebreide brief neemt hij afscheid.

Beste voetbalvrienden,

Helaas heb ik afgelopen week de beslissing moeten nemen om mij terug te trekken uit Het Amsterdamsche Voetbal. Mijn gezondheid laat het niet meer toe om mij dagelijks bezig te houden met mijn grote passie.

Mijn lichamelijke situatie is de afgelopen maanden flink verslechterd waardoor ik niet meer is staat ben de door mij gewenste werkzaamheden uit te voeren. Dit zat er al een tijd aan te komen, maar ik heb het zo lang mogelijk proberen uit te stellen omdat Het Amsterdamsche Voetbal mij veel plezier en afleiding bezorgde. Door de toegenomen klachten is daar helaas geen sprake meer van.

Met pijn in mijn hart heb ik daarom de keus moeten maken om afscheid te nemen van Het Amsterdamsche Voetbal. In de afgelopen zes jaar is het van een hobby project (om het voetbal in Amsterdam weer op de kaart te zetten) uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar voetbalminnend Amsterdam niet meer zonder kan. Met meer dan vijf miljoen bekeken pagina’s per jaar zijn we erin geslaagd het amateurvoetbal in Amsterdam weer een gezicht te geven. Iets waar ik erg trots op ben.

Na een goed gesprek met mijn compagnon Jos van Mieghem heeft hij besloten Het Amsterdamsche Voetbal voort te zetten. Ik zal daar niet meer aan verbonden zijn. Niet als eigenaar en niet als hoofdredacteur. Wel zal ik, als mijn medische situatie het toelaat, de presentatie van diverse evenementen voor mijn rekening blijven nemen. Ik ga het amateurvoetbal zeker niet verlaten en zal regelmatig mijn gezicht langs de lijn laten zien.

Tot snel ergens langs de velden!

Mathijs Groenewoud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)