Houdini-act houdt WV-HEDW (voorlopig) in leven

Het ging de afgelopen weken alle kanten op met WV-HEDW. De ploeg leek zo goed als gedegradeerd, maar wist met een paar goede resultaten toch weer op te klimmen naar plek 14. Vorige week tegen concurrent ARC kon die plek definitief veiliggesteld worden, maar ging het helemaal mis. Het was stuivertje wisselen en zo stond WV-HEDW bij aanvang van de laatste speelronde weer 15e. Om toch nog de nacompetitie in te mogen, moest het zelf winnen van het bovenin meedraaiende AFC ’34. ARC mocht dan bovendien niet winnen van Hollandia. Een pittige opgave, maar het lukte. WV-HEDW leeft dus nog, in ieder geval voor nu.

WV-HEDW wist wat het te doen stond en dat was vanaf de start te zien. Er volgden een aantal kansen voor de Amsterdammers, maar het was AFC ’34 dat met Guillaume Rijssel als eerste het net vond. De vlag ging echter omhoog, dus kon WV opgelucht ademhalen. De Alkmaarders werden wel sterker, maar op slag van rust wist WV-HEDW de leiding te nemen. Jordy Kreeberg bereikte Tim Correia, die de 0-1 binnenschoot. Bovendien was de tussenstand in Alphen aan de Rijn gunstig, dus het zag er goed uit voor WV.

Maar er volgde uiteraard nog en tweede helft. Daarin was de eerste kans voor Marre Muzo van AFC ’34. Vrij vlot daarna wist WV de voorsprong te verdubbelen en kreeg het zelf dus wat lucht. Doelman Wesselink greep nog goed in op een inzet van Timo van Roemburg, maar gleed vervolgens uit, waardoor Mick van Moerkerk de bal in het lege doel kon lobben. Zelf leek WV zijn taak dus wel te gaan volbrengen, maar ook de stand bij ARC – Hollandia was nog altijd van belang. Daar bleek het inmiddels 1-1 te staan, dus hing WV weer aan een zijden draadje. Eén Alphense goal zou alsnog degradatie betekenen.

Een kleine twintig minuten voor tijd deed WV-HEDW er zelf in ieder geval nog een schepje bovenop. Romello Austin wist na een goede actie de bal bij Correia te krijgen, die in de verre hoek scoorde. Ondertussen werd in het Alphen aan den Rijn steeds spannender, want Hollandia was in ondertal gekomen. ARC miste even later bovendien een strafschop. In Alkmaar viel nog wel de 1-3 van Muzo, maar dat was niet belangrijk meer. Het was voor WV-HEDW vooral wachten tot bij ARC het laatste fluitsignaal had geklonken. Minutenlang was het wachten op het verlossende woord en dat kwam er.

WV-HEDW leeft nog en mag zich in de nacompetitie proberen te handhaven. De eerste tegenstander is komende zaterdag BFC. Bij winst wordt er op 5 juni gespeeld tegen de winnaar van BOL – Winsum, waarna op 8 juni de finale volgt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)