Home / slideshow / Ibrahim El Mahdioui volgt Senel Cebar op bij DCG
Ibrahim El Mahdioui

Ibrahim El Mahdioui volgt Senel Cebar op bij DCG

DCG heeft een opvolger gevonden voor Senel Cebar, die aan het einde van het seizoen vertrekt. De Amsterdamse vereniging schuift Ibrahim El Mahdioui aankomende zomer door naar het eerste team.

El Mahdioui was in het verleden vier jaar jeugdtrainer bij de club. Als eveneens speler van SV Nieuw West United benaderde DCG hem of hij op 25-jarige leeftijd hoofdtrainer wilde worden van de Zondag 2, waarop hij uiteindelijk besloot in te gaan. De rol bleek hem goed te passen. “In vergelijking met jeugdteams kan je op korte termijn tactisch gezien in het seniorenvoetbal veel meer van spelers vragen”, zo trekt de oefenmeester de vergelijking. “Ik ben inmiddels bezig aan mijn derde jaar bij Zondag 2. Hoewel het team mij nog altijd goed bevalt, heb ik zin in een grotere uitdaging en nóg meer druk.”

In de gesprekken met DCG gaf El Mahdioui meermaals aan dat hij het wel zag zitten om in de toekomst het eerste team onder zijn hoede te nemen. “Senel is een geweldige trainer voor het eerste elftal, dus ik had er ook vrede mee gehad als hij zou blijven. Het bestuur wist echter dat ik ervoor zou openstaan wanneer de positie vrij kwam. Hoewel ik de laatste jaren hard heb gewerkt en het bestuur zelf heb kunnen overtuigen, was ik toch enigszins blij verrast toen het mij polste.”

Voor de inmiddels 28-jarige trainer ligt aankomend seizoen daarom een mooie uitdaging te wachten. El Mahdioui gaat aan de slag met een groep die hij al goed kent. “Óf ik heb met ze gevoetbald, óf ik heb op een andere manier met ze op het veld gestaan. Het is een gretige groep waarin een goede balans zit. Ik weet dat de spelers de motivatie hebben om het uiterste uit zichzelf te halen wat zal resulteren in mooie resultaten. Inmiddels heb ik met iedereen gesproken, waardoor ik goed weet wat hun plannen voor komend seizoen zijn.”

El Mahdioui heeft volgend voetbaljaar de ambitie om zijn eigen weg te bewandelen, waarbij het inpassen van jeugdspelers een belangrijk onderdeel is. “Ik heb veel talenten al meegemaakt, waardoor ik weet wat er rondloopt. Het is zeker niet de bedoeling om ze te vroeg in het eerste team te zetten. Maar wanneer ze goed genoeg zijn en een bijdrage kunnen leveren aan het resultaat, zullen we met de technische staf hen een kans geven.”

Naast zijn werkzaamheden bij de Zondag 2 werkt El Mahdioui achter de schermen hard aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zo heeft hij met Imad El Guermiti en Karim Aoulad Ali, die hem volgend seizoen assisteren, een analyse gemaakt van de huidige spelersgroep. “We weten dat we achterin onder meer wat versterkingen nodig hebben. Er lopen inmiddels gesprekken met een aantal spelers. Tegelijkertijd beschikken we al over een uitstekende spelersgroep.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG