Ignacio (AFC), Ten Bosch (RODA’23) en Walraven (WVHEDW) vallen in de prijzen

Raily Ignacio is woensdagavond tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal verkozen tot Speler van het Jaar. De spits van tweededivisionist AFC werd op het hoogste schavot vergezeld door trainer Cor ten Bosch (RODA’23) en talent Daan Walraven (WV-HEDW).

Ignacio volgde hiermee Dennis Kaars op, die vorig jaar Speler van het Jaar was. De aanvalsleider kwam in de winterstop over van Kozakken Boys en was met dertien doelpunten in achttien wedstrijden van onschatbare waarde voor AFC, dat zich hierdoor veilig speelde in de Tweede Divisie. In de eindstrijd hield hij Ashraf Azzouz (WV-HEDW) en Tim Klaasen-bos (SDZ) achter zich.

Cor ten Bosch promoveerde afgelopen weekend via de nacompetitie met RODA’23 naar de zondag tweede klasse. Een jaar daarvoor kende de oefenmeester, die na de zomer aan het roer staat bij JOS/Watergraafsmeer, een zwaar seizoen. Ten Bosch troefde Kai Meeuwsse (SDZ, kampioen) en Jorg Smeets (Ajax, dichtbij promotie naar Derde Divisie) af.

Daan Walraven werd verkozen tot Talent van het Jaar. In zijn eerste seizoen als senior maakte de achttienjarige rechtsback veel indruk namens zaterdag eersteklasser WV-HEDW. Walraven eindigde in deze verkiezing voor Dyllandro Panka (Purmersteijn) en Davey Claus (JOS/Watergraafsmeer).

Later vandaag een videoreportage van de Awardshow.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)