Nick van der Velden & Raily Ignacio

Ignacio bezorgt AFC zege op Kozakken Boys

AFC blijft meedraaien in de top van de Tweede Divisie. Zaterdagmiddag kwam Kozakken Boys op bezoek. De Amsterdammers wonnen met 2-0 dankzij twee goals van Raily Ignacio.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Kozakken Boys. Charlton Vicento stuurde Tyrone Conraad weg met een goede steekpass, waarna laatstgenoemde uit kon halen. Patrick Zonneveld stond echter goed opgesteld in de korte hoek. Even later volgde een flinke domper voor de bezoekers, toen diezelfde Conraad zich met een blessure moest laten vervangen door Nizar Mekkaoui. Na een kleine 20 minuten was het eigenlijk uit het niets 1-0 voor AFC. Raily Ignacio kopte de bal binnen. De Amsterdammers waren tot dan toe eigenlijk nog nauwelijks gevaarlijk geweest. Toch was het een paar minuten zelfs 2-0, opnieuw door Ignacio. Zo gingen de Amsterdammers toch vrij onverwacht met een 2-0 voorsprong rusten.

Na rust ging Kozakken Boys vol op jacht naar de 2-1. Don Bolsius had een goede mogelijkheid, maar jaagde de bal wild over het doel. Er volgden meer mogelijkheden voor de bezoekers, maar het lukte hen niet om te scoren. Een kwartier voor tijd was AFC ook weer even dicht bij een goal, toen Kenny Teijsse de bal voorlangs kopte. Vervolgens ook voor AFC een domper. Ignacio verstapte zich in een duel met Quentin Jakoba en ging vervolgens met geblesseerd naar de kant. Met Tiemen van Hezel als zijn vervanger moest AFC nog een minuut of 10 overeind blijven. Kay Tejan was namens Kozakken Boys vervolgens ook dicht bij de 2-1, maar Zonneveld bracht opnieuw redding. Ook Bolsius vuurde daarna nog een schot op Zonneveld af, maar de keeper hield zijn doel schoon.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor AFC, het ontvangt dan Scheveningen.

Foto’s: Tom Poederbach